Groepje vrijwilligers helpt alleenstaande moeder met lichamelijke problemen bij opschonen van haar tuin. Foto: PR Present
Groepje vrijwilligers helpt alleenstaande moeder met lichamelijke problemen bij opschonen van haar tuin. Foto: PR Present

Via Stichting Present aandacht geven of hulp bieden aan een Bronckhorster

BRONCKHORST - Ook in Bronckhorst leven mensen in kwetsbare omstandigheden. De sociale teams geven aan dat er meer mensen kampen met ziekte, eenzaamheid, weinig geld en geen netwerk, dan vaak wordt beseft. Men ziet ze vaak niet. Soms schamen mensen zich en verstoppen zich achter hun voordeur. Maar een beetje praktische hulp en aandacht kan voor hen een wereld van verschil betekenen. Misschien wil iemand dat verschil wel maken in het leven van een dorps- of buurtgenoot, maar weet niet hoe. Neem dan contact op met Stichting Present.

Present heeft als vertrekpunt mensen die iets voor een ander willen betekenen. Dat zijn er heel veel, zo blijkt: vriendengroepen, teams uit bedrijven, sportclubs, kerkelijke groepen. Wat veel mensen lastig vinden, is dat ze niet weten wie nu echt hun hulp nodig heeft. Of ze zien er tegenop om met mensen met problemen om te gaan. En ze willen wel eenmalig iets doen, maar er niet aan vastzitten. Hier biedt Present de oplossing. De groep geeft aan wat ze wil doen, bijvoorbeeld een tuin opknappen, een huis opruimen, of schilderen, of een sociaal project. Present zoekt bij het aanbod een passende hulpvraag. Dat doet ze altijd samen met professionele zorgverleners. Zij weten wie de hulp echt nodig hebben. Samen met die professional begeleidt Present het project van begin tot eind. Het enige dat nodig is, is aanmelden bij Present, en het goede humeur en twee rechter handjes meenemen. De activiteiten van Present zijn aanvullend op die van de reeds aanwezige welzijnsstichtingen.

Present ging in 2014 in Doetinchem van start en in 2017 in Winterswijk. Dankzij steun van de gemeente gaat dit jaar ook een Stichting Present in Bronckhorst van start. De aftrap vindt plaats op 18 april om 16.00 uur in het gemeentehuis in Hengelo, iedereen is van harte welkom. Doe mee! En maak het verschil in het leven van een kwetsbare dorpsgenoot. Aanmelden kan bij Hilde Colenbrander, de coördinator voor Present Bronckhorst: www.presentbronckhorst.nl/aanmelden.