In de Lambertikerk kon het publiek genieten van de laatste modetrends. Foto: PR
In de Lambertikerk kon het publiek genieten van de laatste modetrends. Foto: PR Foto:

Lambertikerk helpt modeshow Open Zondag

ZELHEM - Zaterdagavond om 20.00 uur overwogen de organisatoren van de Modeshow tijdens de Open Zondag nog om het evenement af te blazen in verband met de lage temperatuur en het gure weer. Tot iemand opperde dat de Lambertikerk eigenlijk een prima vervangende optie zou zijn om de nieuwe voorjaars- en zomermode te showen. Een telefoontje was het proberen waard en de Lambertikerk reageerde enthousiast. Zondagochtend moest er dus het één en ander geregeld worden om de ruimte geschikt te maken met een 'catwalk' op het middenpad en een 'backstage' achter gordijnen op het koor. Het bleek prima te functioneren. Het publiek kwam in grote getale op de show af om in alle rust te kunnen zien hoe de mode er dit voorjaar/zomer uit gaat zien.

De weersomstandigheden zorgden er verder voor dat de andere buitenactiviteiten niet door konden gaan en dat er weinig belangstellenden waren voor de verrichtingen van de valkenier met zijn vogels. Het publiek zocht de warmte van de winkels op om zich daar te laten voorlichten over nieuwe producten en speciale actieprijzen.


Open dag Coens Pannenkoekenhuus

ZELHEM/KEIJENBORG - Zondag 25 maart van 14.00 uur tot 19.00 uur opent Coens Pannenkoekhuus feestelijk het nieuwe seizoen. Reden voor een feestje is bijvoorbeeld de uitbreiding van de speeltuin. Een deel van de activiteiten van 't Wolfershuus in Zelhem is overgenomen en geïntegreerd.

Door de overname van Kom es bie Pommes is het pannenkoekenhuus in het bezit gekomen van een prachtige mobiele keuken. Een wagen met maximaal frituur capaciteit, een bakplaat, gasfornuis en de professionele steamer wordt nog geplaatst. Op locatie kan nu hetzelfde worden bereidt dan in een horeca keuken. Deze exclusieve wagen kan worden ingehuurd bij feesten en partijen of voor evenementen. Ook de productiestraat van aardappel tot verse friet is overgenomen van Kom es bie Pommes. Het interieur in het pannenkoekenhuus is aangepast naar aanleiding van het bezoek van de klompenmakers deze winter. Gereedschappen en verschillende modellen klompen worden tentoongesteld. Leuk om te kijken naar de verschillen per streek. Voor de kinderen is er de hele middag vermaak. Ezelstal de Edelingen brengt een aantal ezels waar de kinderen op kunnen rijden. Daarnaast kunnen er klompjes worden geschilderd, kan er een tocht worden gemaakt met de huifkar, er is een clown en een leuke ballonnenwedstrijd. Ook zullen de klompenmakers hun vaardigheden laten zien. De pannenkoeken in het pannenkoekenhuus kunnen gratis worden geproefd en vanuit de mobiele keuken kan een frietje worden genuttigd.

Coens Pannenkoekhuus hoopt iedereen zondag 25 maart vanaf 14.00 uur te mogen verwelkomen aan de Keijenborgseweg 27 in Zelhem (nabij Keijenborg).