Biljarttoernooi voor 50 plussers

HENGELO - In de maand april zal het vijfde Libre-toernooi voor vijftigplussers starten in het clublokaal van Biljartvereniging Concordia'54 bij HCR Leemreis aan de Spalstraat 40 te Hengelo.

Iedereen die graag een wedstrijdje speelt op een sportieve manier, kan meedoen. Of men nu wel een biljarter is die in een vereniging meedoet of niet, dat maakt niet uit. Wel moet de speler de leeftijd hebben van minimaal vijftig jaar. Dus iedereen die voor 1968 is geboren. Vrouw of man maakt ook niet uit. De wedstrijden worden op de middag vanaf 13.00 uur gespeeld en in eerste instantie denkt de vereniging aan de dinsdag en de donderdag. Mocht de animo zo groot zijn dat het op die twee middagen niet kan, wordt de woensdag erbij ingepland. Het is de bedoeling om op 10 april de eerste wedstrijden te kunnen spelen. De wedstrijden worden gespeeld met de caramboles zoals ze in de moyennelijst van de dagcompetitie na ronde 30 van district Doetinchem en Omstreken worden gehanteerd, het 11-punten systeem zoals in de dagcompetitie gebruikelijk is. Er wordt waarschijnlijk in poules van vier of vijf gespeeld en iedereen speelt dus minimaal drie of vier partijen. Uit elke poule gaan (minimaal) twee spelers naar de volgende ronde. De volgende ronde zal bereikt worden door de beste spelers uit de poules plus eventueel de beste verliezer(s) naar gelang het aantal wat noodzakelijk is om tot een finale poule te komen. Als er veel animo is kan het zijn dat er halve finales gespeeld moeten worden.

Omdat de vereniging graag mensen aan het biljart willen zien, wordt geen inleg gevraagd en worden geen grote bekers besteld. Omdat zij bij hun gastheer Leemreis de lokaliteit gratis hebben, maken ze geen al te hoge onkosten.

Aanmelden kan via het contactformulier op de website, bij Leemreis aan de bar, Jan Roelofsen 06-25578050 en Wim Vruggink 06-48952704.


www.bvconcordia.nl