Egerlander en Tsjechische blaasmuziek tijdens voorjaarsconcert
Egerlander en Tsjechische blaasmuziek tijdens voorjaarsconcert Foto:

Voorjaarsconcert Terborgher Muzikanten bij Smedekinck

Zelhem - Liefhebbers van Egerländer muziek en Tsjechische blaasmuziek kunnen zondag 11 maart genieten tijdens het voorjaarsconcert bij Museum Smedekinck, waarbij de Terborgher Muzikanten de muziek verzorgen. Het concert begint om 14.30 uur en is om circa 17.00 uur afgelopen. De Schure is vanaf 14.00 uur geopend.

De Terborgher Muzikanten staan met hun altijd vrolijke muziek en presentatie met grappen garant voor 'een hoop gezelligheid'. Hoofdmoot vormt de Egerländer en Tsjechische blaasmuziek, maar er is ook ruimte voor populaire evergreens en Duitse schlagers. De muziekgroep bestaat al ruim 40 jaar ervaring. Ze werd in 1975 door een aantal leden van Harmonie Terborgh opgericht. Tegenwoordig maken ook leden van andere orkesten er deel van uit. Sinds augustus 2016 staan de Terborgher Muzikanten onder leiding van dirigent Albert Ketz uit Zelhem. Ze treden regelmatig op tijdens het frühshoppen op kermissen en feesten van andere verenigingen, maar ook in verzorgings- en verpleeghuizen. Samen met Harmonie Terborgh verzorgen ze jaarlijks een Nieuwjaarsconcert. Hoogtepunten waren een optreden met de boerenrockgroep Normaal en een optreden tijdens het carnaval in Amsterdam.

Het Voorjaarsconcert bij Museum Smedekinck bestaat uit twee gedeelten, met een grote pauze. Er zijn naast koffie, thee en diverse andere drankjes ook wafels verkrijgbaar. Een toegangskaartje kost 3 euro, ook voor leden.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck


Repair Café Halle

HALLE - Heeft u ook een elektrisch apparaat dat hapert? Of een broek met een kapotte zak? Maar u vindt weggooien zonde? Kom dan naar Repair Café Halle. Elke eerste zaterdag van de maand zitten deskundigen voor u klaar om samen met u uw spullen te repareren. Eventueel koopt u benodigde onderdelen in en komt u de volgende keer terug. Er zijn geen kosten aan verbonden, een gift voor onze benodigde gereedschappen is altijd welkom. Minder weggooien is beter voor het milieu en uw portemonnee. Iedereen is zaterdag 10 maart van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de goederenwinkel aan de Dorpsstraat 72 in Halle.


Diatonia's bij De Zonnebloem

HUMMELO - Op zaterdag 10 maart organiseert De Zonnebloem afdeling Hummelo-Keppel weer een muziekmiddag in zaal `FF naar Steef` aan de Dorpsstraat 1 in Hummelo. Harmonicaorkest Diatonia´s uit Terborg treedt deze middag op.

Naast een kopje koffie of thee met wat lekkers worden de gasten verwend met warme hapjes en drankjes. Er zijn zoals gebruikelijk weer vele mooie prijzen te winnen bij de loterij. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 14.00 uur en kosten 10 euro per persoon bij vooruitbetaling of contant aan de zaal te voldoen. Aanmelden kan bij Ria Tolhuisen (0314 - 380606) of Riek Willemsen (0314 - 382478). De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een fysieke beperking. Bezoek ook eens de website.


www.zonnebloem.nl


Koffiemorgen Drempt en Hummelo

DREMPT - Op vrijdag 9 maart is er weer een Koffiemorgen voor iedereen in het Dorpshuis, Kerkstraat 89 in Drempt. U bent tussen 10.00 en 12.00 uur van harte uitgenodigd om koffie of thee te komen drinken. Deze koffiemorgen is een initiatief van het Dorpshuis te Drempt en de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel.

Opgave is niet nodig. De koffie of thee met traktatie wordt u aangeboden door het Dorpshuis en de Prot. Gem. Drempt en Oldenkeppel. De volgende koffiemorgens zijn vrijdag 16 maart 2018 in De Ruimte bij de kerk in Hummelo en vrijdag 13 april 2018 in het Dorpshuis in Drempt. U kunt gehaald en gebracht worden als u zelf geen vervoer heeft. Neem hiervoor contact op met Wanda Steintjes of Geeske van der Veen en voor Hummelo met Chris Vrogten.


Wanda Steintjes: 06 - 23027640

Geeske van der Veen: 0313 - 482828

Chris Vrogten: 0314 - 381602


Eten voor alleengaanden in Drempt

DREMPT - Woensdag 14 maart is er weer de maaltijd voor alleengaanden in het Dorpshuis, Kerkstraat 89 in Drempt. Aanvang 17.00 uur, de zaal is open om 16:45 uur. Opgave tot en met 12 maart, uiterlijk 12.00 uur bij Joke van het Bolscher: 0313 - 473114