Politiek café in Heidehuus

HALLE HEIDE - Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht , organiseert het Heidehuus op woensdag 14 maart een Politiek Café. Inloop vanaf 19.30 uur met een gratis kop koffie. Aanvang 20.00 uur. Alle politieke partijen van de gemeente Bronckhorst zijn aanwezig en aan de hand van vijf thema's kunnen de partijen hun standpunten kenbaar maken en kan het publiek vragen stellen.

Het wordt geen debat tussen de partijen maar voornamelijk een uitwisseling van standpunten tussen politieke partij en burger. Thema's: 1 Land en tuinbouw, natuurbeheer en milieu. 2 Woningbouw of uitbreiding in bestaande panden (ouderen participatie). 3 Veiligheid: aanleg fietspaden en onderhoud wegennet. 4 faciliteren en stimuleren van ondernemingen in het buitengebied. 5 Glasvezelnet, zorg: betaalbaarheid, subsidie. Hierna volgt een pauze. Na de pauze hebt u 45 minuten gelegenheid om over ieder gewenst onderwerp vragen te stellen aan een van de politieke partijen.

Aangezien zeven politieke partijen meedoen komen per onderwerp drie politieke partijen aan het woord om hun standpunt te vertellen in twee minuten tevens is dan tien minuten gereserveerd voor de burgers om over dit onderwerp een vraag te stellen c.q. discussiëren. De organisatie hoopt op veel belangstelling.


Boek Achterhoekse Kearls krijgt vervolg

HENGELO - Het boek Achterhoekse Kearls krijgt een tweede deel. Het eerste deel dat in juni 2017 verscheen bevatte 22 verhalen en foto's van markante en bijzondere Achterhoekse mannen. De oplage van 1500 stuks is inmiddels bijna uitverkocht. Opnieuw zijn foto's van Theo Kock het uitgangspunt, zowel nieuw als uit zijn omvangrijke archief. De verhalen worden weer opgetekend door Frans Miggelbrink en Willy Hermans. Deze redactie krijgt wel versterking van de Doetinchemse tekstschrijfster Kelly Heerink. De lijst bevat 22 namen die later bekend zal worden gemaakt. Het boek zal in november verschijnen bij Uitgeverij Hermans.


Gezellig dansspektakel in Wichmond, door zeven verenigingen uit de regio

WICHMOND - Dans- en gymnastiekvereniging D.O.G. Baak organiseert zondag 11 maart haar jaarlijkse Dance Demo in Sporthal De Lankhorst in Wichmond. Met zo'n dertig dansen op het programma belooft het een mooi dansspektakel te worden. De dansen worden uitgevoerd door dansgroepen uit de regio, onder andere uit Zelhem, Halle, Eerbeek, Brummen, Hoog Keppel, Lochem en Apeldoorn.

Zij zullen verschillende dansstijlen laten zien, zoals Jazzdance, Streetdance, Moderne dans en Hiphop. Ook de verschillende dansgroepen van D.O.G. Baak ontbreken natuurlijk niet in het programma. De Dance Demo begint om 13.00 uur, waarbij de jongste groepen (met kinderen in de basisschoolleeftijd) voor de pauze zullen optreden. Na de pauze zullen vooral de oudere groepen hun danskunsten vertonen aan het publiek. De Dance Demo vindt plaats in Sporthal De Lankhorst in Wichmond aan de Lankhorsterstraat 3. De entree bedraagt 3 euro voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en daarboven is de entree 5 euro. Kinderen jonger dan zes jaar mogen gratis naar binnen. De zaal is open om 12.30 uur en het programma eindigt ongeveer om 15.30 uur.


www.dogbaak.nl