Doe mee met de Keppel Challenge 2018

HOOG KEPPEL - Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel en Fysioplus doet na een succesvolle editie in 2016 en 2017 opnieuw mee aan de Nationale Diabetes Challenge onder de naam Keppel Challenge. Vanaf 19 april wordt er elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur een mooie tocht van ongeveer 5 kilometer gewandeld. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Een arts die niet in de spreekkamer tegen u zegt dat u moet bewegen, maar die u meeneemt op een wekelijkse wandeling. Geen duur abonnement bij de sportschool, of hardloopsessie waarbij u via een app wordt toegesproken, maar elke week samen met gelijkgestemden de natuur in. Dat is het idee van de Nationale Diabetes Challenge. Een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te krijgen.

De stichting van de oud Olympisch volleyballer organiseerde afgelopen jaren al een kleinere versie van het evenement. In zestien weken trainen mensen met diabetes in wekelijkse wandelbijeenkomsten onder leiding van hun eigen zorgverlener. Het doel? Vier dagen 5-10 km wandelen in de week van 24 september. Eerst drie dagen lokaal, de vierde dag centraal in Nederland tijdens het Challenge Diabetes Festival.

Dit jaar hoopt de stichting daar wederom enkele duizenden mensen met diabetes, samen met hun sociale omgeving, bij elkaar te brengen. Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel en Fysioplus doet na een succesvolle editie in 2016 en 2017 opnieuw mee aan dit initiatief onder de naam Keppel Challenge.

Informatieavond
Wie eerst meer informatie wil, is welkom op de voorlichtingsbijeenkomst donderdag 5 april om 16.00 uur in het gezondheidscentrum in Hoog Keppel, burg. V. Panhuysbrink 1.

Voor meer informatie, raadpleeg de website.


www.nationalediabeteschallenge.nl/keppelchallenge2018


Zelhemse ondernemers willen plannen
lokale politici horen

Zelhem - De Zelhemse ondernemers, verenigd in de B&OZ (Bedrijvig en Ondernemend Zelhem) en het IK-Zelhem (Industrie Kern Zelhem), hebben op woensdag 7 maart een politiek café belegd in Ellen's Restaurant om de lokale politieke partijen, GBB, PvdA, CDA, Groen Links, VVD, CU/SGP en D66, de gelegenheid te bieden te vertellen wat ze de ondernemers de komende jaren te bieden hebben.

De leden van B&OZ en IK-Zelhem hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze besloten bijeenkomst. Ondernemers die nog geen lid zijn, maar wel interesse hebben, kunnen zich aanmelden via info@bozelhem.nl.

Na een korte inleiding door de politieke partijen is er ruim de tijd om vragen te stellen en/of in discussie te gaan onder leiding van gespreksleider Erik Hagelstein.

De inloop is vanaf 19.30 uur en het programma start om 19.45 uur. Het streven is om rond 22.30 uur af te sluiten.