De Ruurlose vestiging is inmiddels de vierde vestiging van Dierenartsenpraktijk Zelhem BV. Foto: Jan Hendriksen.
De Ruurlose vestiging is inmiddels de vierde vestiging van Dierenartsenpraktijk Zelhem BV. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Nieuwe vestiging dierenartsenpraktijk Zelhem in Ruurlo officieel geopend

RUURLO – Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag de nieuwe vestiging van Dierenartsenpraktijk Ruurlo-Zelhem aan de Borculoseweg 4 geopend voor de behandeling van gezelschapsdieren. De Ruurlose vestiging is inmiddels de vierde vestiging van Dierenartsenpraktijk Zelhem BV. Op de hoofdvestiging in Zelhem behandelt men naast gezelschapsdieren ook paarden en landbouwhuisdieren. Daarnaast heeft Dierenartsenpraktijk Zelhem BV praktijken in Doetinchem en Varsseveld waar men evenals in Ruurlo gezelschapsdieren behandelt. De nieuwe vestiging in Ruurlo werd zaterdag door de kinderen van de praktiserende dierenartsen en de assistenten officieel geopend.

Door Jan Hendriksen

Eigenaar Drs. Tony Oranje van Dierenartsenpraktijk Zelhem BV kocht twee jaar geleden het pand aan de Borculoseweg van woningcorporatie ProWonen al aan met als doelstelling om er een nevenvestiging te openen. "Maar omdat onze hoofdvestiging vorig jaar in Zelhem naar een nieuw pand verhuisde werd de opening van een nevenvestiging in Ruurlo op een wat langere baan geschoven. Maar nu is het een feit en kunnen onze klanten uit de regio ook in Ruurlo terecht voor medicijnen en het maken van afspraken voor zowel operaties als consulten", zo verklaart Tony Oranje. Dierenartsenpraktijk Zelhem BV is een goed geoutilleerde gemengde dierenartsenpraktijk waarbij alle dierenartsen die werkzaam zijn binnen de praktijk hun eigen specialiteiten hebben op het gebied van landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en paarden. De praktijk staat ook hoog aangeschreven wat de vogelgeneeskunde en behandeling van reptielen betreft.

Uitbreidingsmogelijkheden
De nieuwe Ruurlose vestiging omvat naast een receptie en een wachtruimte een tweetal spreekkamers, een opnameruimte en een operatiekamer. "We hebben alle ruimten in het pand nog niet in gebruik. Er zijn dan ook nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden", zo verklaart dierenartsassistente Natalie Donderwinkel die het gehele verbouwingsproces van het voormalige kantoorpand begeleidde. Dagelijks worden er door de gespecialiseerde dierenartsen visites afgelegd, niet alleen bij de landbouwhuisdieren maar ook bij gezelschapsdieren. Hiervoor kan men telefonisch of aan de balie een afspraak maken met de assistente.

Dierenartsenpraktijk Ruurlo – Zelhem is maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en dinsdag en donderdag van 15.00 tot 18.30 uur geopend. Voor meer informatie, zie de website.


www.dapzelhem.nl


Nieuwe variant boerderijschool voor basisscholen in krimpregio 's

BRONCKHORST - In het project Duurzame landbouw, natuur & landschap, voedsel & gezondheid 2017 – 2018, voor basisscholen in de gemeente Bronckhorst wordt een nieuwe variant van het onderwijsconcept Boerderijschool (intensieve Boerderijeducatie) ontwikkeld op biologische bedrijven op fietsafstand van school.

Het project is een initiatief van stichting Boerderijschool. Het Levend leren op de boerderij wordt samen met school en boerderij uitgewerkt in een doorgaande leerlijn met vijf dagdelen boerderijonderwijs voor groep 1 t/m 8. Kinderen leren op de boerderij vanuit de praktijk en op school worden de ervaringen verwerkt en verbonden met de lesstof. Als vast onderdeel van het programma worden (groot)ouders op de boerderij uitgenodigd voor een presentatie van de kinderen. De pilot sluit aan bij het plan van aanpak van de gemeente Bronkhorst om de jeugd en hun (groot)ouders meer voedselbewust te maken en voedselverspilling te voorkomen, zoals omschreven in het collegeprogramma 2014-2018, Bronckhorst Dichtbij. Gemeente Bronckhorst heeft circa twintig prachtige biologische (dynamische) landbouwbedrijven. Allemaal gedreven boeren die burgers en consumenten graag meer kennis willen laten maken, betrekken en verbinden met duurzame landbouw en lokaal voedsel.
De Dorpsschool uit Vorden is vorig jaar als eerste school met het project gestart en bezocht biologisch landbouwbedrijf Bosmanshuis op Hackfort. De ervaringen zijn zeer positief geweest. Het project krijgt dit jaar een vervolg. De Piersonschool uit Hengelo gaat de komende weken tot aan de meivakantie met alle groepen vijf dagdelen naar biologisch bedrijf Laan van Wisch aan de rand van Hengelo. Ook de Dorpsschool gaat dit jaar verder met boerderijonderwijs. Basisscholen in de gemeente Bronckhorst die geïnteresseerd zijn in dit project kunnen contact opnemen met stichting Boerderijschool.


www.boerderijschool.nl