Annique Roes is finalist Miss Teen Gelderland 2018. Foto: Liesbeth Spaansen
Annique Roes is finalist Miss Teen Gelderland 2018. Foto: Liesbeth Spaansen

Annique Roes in finale verkiezing Miss Teen Gelderland

HUMMELO - Verkozen tot een van de veertien mooiste tienermeiden van Gelderland mag Annique Roes uit Hummelo naar de grote finale op 21 april in het Veluvine Cultureel Centrum Nunspeet. Als zij daar als eerste eindigt, zal zij Gelderland gaan vertegenwoordigen tijdens de finale van Miss Teen of the Netherlands 2018.

Door Liesbeth Spaansen

De Miss Teen-verkiezing is voor meisjes tussen 15 en 19 jaar. Annique (14) wordt in augustus 15. "Ik heb ervaring met fotoshoots en als fotomodel voor modewinkels." Annique en haar zus Milou zagen op Facebook de advertentie van Miss Teen of Gelderland. "We kennen twee meisjes van vorig jaar, dus we besloten er gewoon aan mee te doen en gaven ons op. Milou werd uitgenodigd voor de casting. Ik miste de uitnodiging vanwege een nieuw e-mailadres en moest me dus opnieuw aanmelden. Ik ben op het laatste moment alsnog uitgenodigd voor de casting. Daar was ik heel blij mee." Dat een model dun moet zijn, is achterhaald. "Er zijn al Miss Curvy verkiezingen, curvy is het nieuwe slank." Annique liep als klein meisje al op haar moeders hakken. "Ik was daar helemaal fan van," lacht ze. "Ik hoef dus niet te oefenen, ik kan op bijna alle hakken lopen. Mijn moeder was mannequin vroeger, zij heeft ons goed leren lopen op de catwalk."

Casting
De castingdag was op 21 januari in Hotel van der Valk – De Cantharel in Apeldoorn. Annique presenteerde zich tijdens de voorstelronde, bikinironde en Engelse vragenronde. "Ze hielden er wel rekening mee dat ik de jongste ben en stelden me een gemakkelijke vraag, vond ik zelf. Tijdens de bikinironde moest het publiek even weg en stonden alle teens bij elkaar op het podium in eenzelfde bikini. Je hoeft je niet ongemakkelijk te voelen. Sowieso ben ik blij met mijn lichaam, daar ben ik wel zeker over." Aan het einde van de rondes werden de winnaars bekend gemaakt. "De jury riep mijn naam als eerste. Milou schrok, want ik had een nummer na haar. Maar het ging niet op volgorde. Zij werd ook uitgekozen."

Veertien Miss Teens werden geselecteerd en trainen samen voor de Gelderse finale. De trainingsdagen zijn om de week op zondag in Club Pellikaan in Apeldoorn. Ze worden gecoacht door presidenten Bjorn von Schomberg en Charina Bartels. "We krijgen sociale mediatraining, catwalktraining, fotoshoots en sportdagen."

Finale
Zaterdag 21 april wordt de Gelderse finale gehouden in Veluvine Cultureel Centrum Nunspeet. De winnaar van deze ronde gaat de provincie Gelderland vertegenwoordigen. Annique draagt een blauwe jurk. "Ik ga vertellen over waar we trots op kunnen zijn. Ik ben op de Veluwe geweest en dat vind ik heel mooi. Dat ga ik zeker benoemen. Ook de hoofdstad Arnhem, dat is een gezellige stad en je kunt er ook lekker winkelen."

De finale wordt een mooie show, waar de missen gezamenlijk de opening verzorgen met een dans. Het oefenen hiervoor start binnenkort. "Milou en ik zien elkaar niet echt als concurrentie, maar dat komt omdat we zussen zijn. Verder hebben we wel vier concurrenten waar we tegen moeten strijden, maar hebben in ieder geval leuke dagen en doen veel ervaring op." Niet alleen de jury bepaalt wie de mooiste teen van Gelderland is. Het publiek mag stemmen, dat bepaalt voor 20% de uitslag.

Studie
Na het behalen van haar mavo-diploma wil zij heel graag naar de modeschool in Zutphen of Arnhem. "Ik wil de wereld van de mode in, iets ontwerpen of model zijn."

Goed doel
De organisatie heeft de samenwerking met Plan Nederland vanwege ernstig wangedrag per direct stopgezet. "We waren allemaal sprakeloos toen we het hoorden, je verwacht het niet," weet Annique. Voor dit jaar wordt gezocht naar een nieuw goed doel.

"Milou en ik gaan naar de vlooienmarkt in Ulft op 24 maart, daar gaan we spullen verkopen die wij niet meer nodig hebben." De neef van Miss Teen Iza uit Winterswijk heeft een eigen bedrijf. Hij maakt foto's voor zijn producten met Annique, Milou en Iza. Het verdiende geld geven ze aan het goeie doel. De miss zich het meest inzet wordt Miss Charity of Gelderland.

Daarnaast zijn er meer prijzen: First runner up van Miss Teen of Gelderland, Miss Club Pellikaan gebaseerd op de trainingsdagen, Miss Popularity of Gelderland voor de meeste sms stemmen en Miss Media voor beste promotie. Miss Photogenic of Gelderland staat het best op foto's.

Stemmen
Stem op Annique door te sms'en (1.10 euro per bericht). Sms 'Poll Gelderland Annique ' naar 3010.


Facebook: Annique Roes Finalist Miss Teen of Gelderland

missbeautynetherlands.com/finalisten-gelderland-2018/


Bingoavond toneelvereniging W.E.Z Wittebrink

WITTEBRINK - Op vrijdag 2 maart 2018 houdt toneelvereniging 'Wees Een Zegen' een bingoavond in het verenigingsgebouw 't Brinkhuus aan de Hummeloseweg 67 te Zelhem. De aanvang van de bingo is om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. De prijzen zullen bestaan uit vleespakketten die in verschillende speelrondes kunnen worden gewonnen. Iedereen is van harte welkom. Voor informatie over de toneelvereniging kan men kijken op de website.


toneelvereniging-weeseenzegen.nl