Woonbegeleider bij Markenheem. Foto: PR
Woonbegeleider bij Markenheem. Foto: PR

Tevreden cliënten bij
Markenheem: een 8.5

HENGELO/HUMMELO - De ervaringen van cliënten met de gezondheidszorg zijn van groot belang als het gaat om goede kwaliteit van zorg. Markenheem heeft eind 2017 een cliënttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door een extern onderzoeksbureau. Wat zijn de resultaten? Gemiddeld geven de somatische cliënten een aanbevelingscijfer van 8.35.

Het cijfer van Markenheem ligt boven het landelijke gemiddelde van 8.1. Gemiddeld geven de vertegenwoordigers van psychogeriatrische cliënten een aanbevelingscijfer van 8.49. Dit cijfer van Markenheem ligt ook boven het landelijke gemiddelde van 8.12. De scores zijn in 2017 hoger dan de scores die in 2015 zijn behaald.

Bevraagde onderwerpen
Bejegening: De wijze waarop de zorgverleners luisteren en antwoord geven en de mate van aandacht die zij hebben voor hoe het met de cliënt gaat.
Informatie: De wijze waarop de organisatie de cliënt informeert over wat zij kan doen en wat de rechten van de cliënten zijn. Maaltijden: Of de maaltijden lekker zijn en hoe de sfeer tijdens het eten is. Inspraak: De mate waarin de cliënt kan meebeslissen over de zorgverlener en de inhoud en de momenten van de zorgverlening. En of de organisatie de afspraken nakomt en openstaat voor wensen. Personeel: De betrouwbaarheid en vakkundigheid van de zorgverleners en de manier waarop zij samenwerken, de beschikbaarheid en de mate waarin de zorgverleners op de hoogte zijn van de situatie van de cliënt. Cliënten hebben aangegeven dat de medewerkers hen helpen een prettig en zinvol leven te leiden.

Markenheem is blij dat haar cliënten tevreden zijn met de zorg en blijft haar best doen om kwalitatief goede zorg te leveren.