Vier reparateurs van het Repair Café, v.l.n.r.: Jan Teerink, Theo Tankink, Wim Klein Lebbink en Klaas Govers. Foto: PR
Vier reparateurs van het Repair Café, v.l.n.r.: Jan Teerink, Theo Tankink, Wim Klein Lebbink en Klaas Govers. Foto: PR Foto:

Reparateurs Repair Café helpen
bezoekers met kapotte spullen

HOOG KEPPEL - De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel houdt op donderdag 1 maart het tweede Repair Café in Hoog-Keppel. Op donderdag 1 februari werd het allereerste Repair Café gehouden aan de Burg. Van Panhysbrink 1e. Het was deze ochtend een gezellige drukte met vele bezoekers en hun talrijke kapotte spullen. Er kwamen bezoekers met defecte spullen, zoals koffiezetapparatuur, een stofzuiger, schemerlampen, een radio/cd-speler, haardroger een waterkoker en kleding.

Al voor de opening stond de eerste klant op de stoep met een defecte lamp. In een mum van tijd had een van de reparateurs deze lamp gerepareerd. Na het nuttigen van een kop koffie, ging deze klant weer tevreden naar huis. Het merendeel van de aangeboden spullen kon worden gerepareerd, tot volle tevredenheid van de bezoekers en natuurlijk van de vrijwilligers die de hele ochtend hun vakmanschap konden tonen. Een geslaagde ochtend met tijdens de wachttijd een kopje koffie/thee en een spontaan gesprek met dorpsgenoten aan de leestafel. Bezoekers met vragen, opmerkingen over hun laptop, tablet of smartphone zijn ook van harte welkom in het Repair Café. Het Repair Café in Hoog-Keppel is iedere eerste donderdag van de maand van 9:30 uur tot 12:00 uur.


swdrempthummelokeppel.nl


Lions Club Bronckhorst gaat 3.000 bossen tulpen verkopen

BRONCKHORST/STEENDEREN - Lions Club Bronckhorst begint zaterdag 3 maart weer met de jaarlijkse tulpenverkoop. Leden van de serviceclub verkopen gedurende vijf achtereenvolgende zaterdagen huis aan huis bossen tulpen in de gemeente Bronckhorst. Het spits wordt zaterdag afgebeten in Steenderen, Baak en Toldijk. De Lions kopen die tulpen tegen een scherpe prijs in, dankzij medewerking van Jordi Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Toldijk. Daardoor is de opbrengst voor de goede doelen optimaal. Bij de verkoop van de tulpen krijgt LC Bronckhorst hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.

De hele opbrengst van de verkoop gaat naar de drie goede doelen die LC Bronckhorst dit jaar steunt. Het lokale doel is de openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst (In de Dennen in Vorden, Het Elderink in Hengelo, burgemeester Kruijffbad in Steenderen en het Hessenbad in Hoog-Keppel). Ook steunt de club Kinderen van de Voedselbank. En een deel van de opbrengst van de tulpenactie gaat naar stichting Kacema Musuma. Deze Nederlandse stichting helpt al twaalf jaar het toenemend aantal weeskinderen in Zambia, Afrika.

De komende weken gaat de actie verder in: 10 maart: Hummelo, Keppel, Drempt, 17 maart: Vorden en Wichmond, 24 maart: Hengelo (G) en 31 maart: Zelhem en Halle.