Meer kans op een huurwoning in 2018

BRONCKHORST – Voor wie graag in de gemeente Bronckhorst wil (blijven) wonen, bieden Sité en ProWonen vanaf 2018 extra kansen door meer woningen aan te bieden via Zoek Gericht.

Op de website thuisindeachterhoek.nl staan de beschikbare huurwoningen waarop kan worden gereageerd. Zoeken kan via het model Aanbod: dan is de inschrijftijd bepalend. Bij andere woningen is er sprake van Loting. Bij Zoek Gericht tellen iemands woonwensen en deze bepaalt zelf de kans. Het is niet nodig lang ingeschreven te staan. Sité Woondiensten en ProWonen bieden vanaf 2018 meer woningen via Zoek Gericht aan in de gemeente.

Hoe werkt Zoek Gericht?
Zoek Gericht is een vorm van loting waarbij iemand zijn kans op een woning zelf bepaalt. Wie veel plaatsen en wijken in het zoekprofiel heeft aangevinkt, maakt overal een kleine kans. Wie maar één plaats of wijk heeft aangegeven, maakt meer kans. Wie bijvoorbeeld alleen in zijn huidige woonplaats of geboorteplaats wil huren, vinkt dan alleen deze plaats aan in het zoekprofiel en maakt meer kans als hij reageert.

De stappen
Inschrijven is gratis via www.thuisindeachterhoek.nl. Pas het zoekprofiel aan. Kies bij voorkeur één plaats en één wijk. Vink alle woningtypes aan. Wijzigen van het zoekprofiel heeft geen invloed op de woningen die al geadverteerd zijn. Reageer op de beschikbare woningen. Bij woningen die via Zoek Gericht zijn geadverteerd, bepaalt een loting wie de woning krijgt aangeboden. Hoe gerichter iemand zoekt, hoe meer kans op de woning.


www.thuisindeachterhoek.nl