Optreden van de slagwerkjeugd uit Bronckhorst als slot van de play-inn. Foto: PR
Optreden van de slagwerkjeugd uit Bronckhorst als slot van de play-inn. Foto: PR

Play-inn Bronckhorster slagwerkjeugd

BRONCKHORST/STEENDEREN - De Bronckhorster muziekverenigingen overleggen regelmatig met elkaar. Hieruit kwam het idee om een play-inn te organiseren voor de slagwerkjeugd. Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen nam de organisatie op zich en op zaterdag 17 februari kwamen negen jonge slagwerkers naar basisschool de Pannevogel om samen een paar stukken in te studeren.

Na een kennismakingsrondje werd begonnen met het eerste nummer; Bongomania. Zoals de titel al zegt een bongo in de hoofdrol en begeleiding door allerlei soorten ongestemd slagwerk. Daarna werden de slagwerkers in twee groepen verdeeld om verder te gaan met een aantal nummers. De ongestemde groep bleef op het podium oefenen en de xylofoon en marimba gingen een ander lokaal in. Na een uurtje werd samen wat gedronken en even buiten gespeeld om daarna weer geconcentreerd verder te gaan met een nieuwe uitdaging. Een rij gekleurde boomwackers en allemaal een andere partij. Maar met goed samenwerken ontstond uit negen handen een lied dat eindigde in het thema van de Muppetshow.
Nog even buiten de zenuwen eruit voetballen en toen ging de deur open voor het publiek. Daar stonden ze: de negen slagwerkers. De een had al langer les dan de ander maar samen lieten ze een mooi eindresultaat horen van een middag samen oefenen. Ze begonnen met Circus Renz inclusief de clowneske toeters en bellen. De melodiespelers namen plaats achter een trom en daar klonk Bongomania. Toen weer terug naar de xylofoon, marimba en vibrafoon om samen met de over gebleven trommels Sofia en Sexy als ik dans te spelen. Het concertje werd afgesloten met het instrument dat iedereen altijd bij zich heeft: de hand en de voet. Dit resulteerde in de melodie van We will Rock You die vervolgens ook werd ingezet. Onder een daverend applaus gaven de slagwerkers nog een toegift. Een geslaagde middag.