Zelos JO15 1 met sponsor. Foto: PR
Zelos JO15 1 met sponsor. Foto: PR

Start Boekenweek Achterhoek en Liemers 2018

REGIO - Van zaterdag 3 tot en met 10 maart organiseren de Dialectkring Achterhoek en Liemers, het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en Vrienden van de Streektaal Lochem voor de twintigste keer de Boekenweek Achterhoek en Liemers. Gedurende de Boekenweek worden de streektaal en boeken uit en over de streek onder de aandacht gebracht.

Tijdens de start van de Boekenweek op zaterdag vindt in De Brink te Zelhem de verkiezing van het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017 plaats en wordt het boekenweekgeschenk 'Flonkergood' gepresenteerd. Het thema van Flonkergood, een bundel met verhalen in de streektaal, is dit jaar 'Natuur en landschap'. Tijdens het programma op 3 maart verzorgen enkele auteurs van Flonkergood presentaties en lichten de auteurs hun als Beste Boek 2017 genomineerde boek toe. Joop Hekkelman verzorgt de presentatie en de muzikale intermezzi worden verzorgd door André Valkenman en Stef Woestenenk.

De genomineerde boeken zijn: Huis & Habitat, Pieter en WillyPeter (P. van Tuijl), Jaarboek Achterhoek en Liemers 41, de reformatie in Achterhoek en Liemers (P. Bresser, L. van Dijk, W. van Heugten, W. Meijerman en A. Stern), In het voetspoor van Heuvel, filosoof en verloskundige, inspirator en schrijver (H. Harmsen en W. van Heugten), De wilde planten in en om Zutphen (K. Reinink en A. Jansen) en Nieuwkijken (J. Weijkamp en L. Legeland). De middag start om 14.00 uur. Centrum De Brink is gevestigd aan het Stationsplein 8-12 te Zelhem. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via e.tenbrink@ecal.nu of telefonisch op 0314-787078. Entree 5 euro.


Sponsors voor jeugdteams Zelos

Zelhem - Zaterdag 17 februari kregen de spelers van de teams Zelos JO15 1 en Zelos JO9 2G een nieuwe tenue uitgereikt van hun sponsor. Namens sponsor COOP Zelhem kwam René de Hoop naar de Pluimerskamp om het tenue aan de spelers van Zelos JO15 1 uit te reiken. Als dank kreeg de sponsor een prachtige bos bloemen. Sponsor Timo Wissink eigenaar van Wissink Bouw en Montage uit Hengelo kwam naar Zelhem voor de overhandiging van de shirts aan Zelos JO9 2G. Ook voor hem waren er prachtige bloemen als dank voor de sponsoring.

Helaas kon de wedstrijden van JO15 1 door de nachtvorst niet doorgaan, maar er werd wel de afspraak gemaakt om met het team, na afloop van het seizoen, naar de winkel te komen om daar ook een foto te maken. En bij een kampioen beloofde de sponsor voor een verrassing te zorgen.

Ook de competitiewedstrijd van JO9 2G ging niet door, maar er werd nog wel vriendschappelijk gespeeld tegen Zelos JO9 1.


Zelos JO9 2G met sponsor. Foto: PR