De winnaars van het handboogschiettoernooi in Veldhoek. Foto: PR
De winnaars van het handboogschiettoernooi in Veldhoek. Foto: PR

Petersdijk en Wolfersveense Dames winnaars handboogschiettoernooi Veldhoek 2018

VELDHOEK – Het jaarlijkse handboogschiettoernooi van Handboogschietvereniging Veldhoek is dit jaar bij de mannen gewonnen door het team van de Petersdijk uit Zelhem en bij de vrouwen door de Wolfersveense Dames uit de Zelhemse buurtschap Wolfersveen. Individueel werd het toernooi bij de mannen gewonnen door Henk Meulenveld (De Boys) en bij de vrouwen door Ria Bretveld (Mistry Girls).

Door Jan Hendriksen

In de afgelopen weken namen op twee schietavonden 37 viertallen (33 mannen- en vier vrouwenteams) deel aan het toernooi dat in Verenigingsgebouw Veldhoek plaatsvond. In totaal namen 129 mannelijke en negentien vrouwelijke schutters deel aan het toernooi. Vrijdagavond vond de prijsuitreiking in Verenigingsgebouw Veldhoek plaats. Het team van de Petersdijk bestaande uit Antoon Peters, Theo Kok, Herman Bargeman en Han Hilferink won het toernooi bij de mannen met 870 punten. Als tweede eindigde klootschietvereniging 't Broek (Geert Vruggink, Erwin Sprukkelhorst, André Vruggink en Erik Klein Haneveld) uit Ruurlo met 866 punten en als derde De Heideroosjes (Martin Diepenbroek, André Klein Bluemink, Jordy Groot Wassink en Dick Jansen) met 831 punten. Bij de vrouwen ging de overwinning overtuigend naar de Wolfersveense Dames bestaande uit Marlies Bargeman, Elly Beunk, Dini Menkhorst en Wilma Kok met 837 punten. Als tweede eindigde de Mistry Girls (Hennie Bargeman, Wilma Arink, Ria Bretveld en Esther Muderije) met 793 punten en als derde BAHM (Anita Assink, Hannie Oosterink, Gerdien Hilferink en Lisanne Hilferink) met 752 punten.

Individueel
Henk Meulenveld (De Boys) won het individuele klassement bij de mannen met 224 punten. Tweede werd André Bretveld (Team Bretveld) met 223 punten en derde André Vruggink (KV 't Broek) met 223 punten. Bij de vrouwen ging de eerste prijs naar Ria Bretveld (Mistry Girls) met 220 punten gevolgd door Wilma Kok (Wolfersveense Dames) die met 216 punten tweede werd en Marlies Bargeman (Wolfersveense Dames) die met 215 punten als derde eindigde.