Animo voor Boomfeestdag in
Bronckhorst groeit weer

BRONCKHORST - De Nationale Boomfeestdag vindt ieder jaar plaats op de derde woensdag van maart. Door de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart vindt het boomplantfestijn dit jaar plaats op woensdag 14 maart. Het thema luidt 'Maak 't buiten beter!'

Gemeenten realiseren zich vaak onvoldoende dat de aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze gemeentelijke klimaatdoelen. Als deze aanplant dan wordt gedaan met kinderen, werkt het twee kanten op: kinderen helpen de gemeente bij het halen van haar Klimaatdoelen en de gemeente leert kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien. Tijdens Boomfeestdag worden dus zoveel mogelijk bomen geplant in buurten, wijken en in het buitengebied met kinderen uit groep 7 en 8.

Het animo hiervoor op de scholen lijkt weer te groeien. Vorig jaar namen zes scholen in de gemeente Bronckhorst met ruim 150 leerlingen deel aan het planten van bomen en bosplantsoen.
Dit jaar werken in ieder geval al acht scholen mee aan de Boomfeestdag: drie uit Hengelo (Bekveld met 25 leerlingen, De Leer met 16 leerlingen en Roozengaardsweide met 21 leerlingen), twee scholen uit Vorden (Het Hoge en De Vordering met in totaal 46 leerlingen), één uit Zelhem (Jan Ligthartschool met 61 leerlingen), één uit Drempt (De Klimtoren met 29 leerlingen) en één uit Steenderen (De Pannevogel met waarschijnlijk 59 leerlingen). Twee scholen meer dus dan in 2017 en ruim 100 leerlingen extra, namelijk 255 in totaal.

De organisatie ligt in handen van het Boomfeestdagcomité Bronckhorst. Dat bestaat uit Vereniging Bomenbelang Bronckhorst, de agrarische natuurorganisatie 't Onderholt en de lokale hoveniers Inhetgroen, Piek Zweverink en Velhorst Groot Groen. Binnenkort wordt duidelijk waar de kinderen kunnen planten. Inmiddels zijn er al twee locaties in Vorden, twee tussen Hengelo en Zelhem en één in Hummelo.