Een witte deken van sneeuwklokjes in de tuinen van de Wildenborch. Foto: PR
Een witte deken van sneeuwklokjes in de tuinen van de Wildenborch. Foto: PR

Sneeuwklokjes op de Wildenborch

VORDEN - De tuinen van de Wildenborch aan de Wildenborchseweg 20 in Vorden zullen zaterdag 24 en zondag 25 februari weer opengesteld zijn voor de liefhebbers van sneeuwklokjes en winterakonieten. De vele soorten sneeuwklokjes, die nu al voorzichtig hun kopjes boven de grond steken, zullen een witte deken vormen onder de hoge bomen en langs de paden in de tuin.

De gele winterakonieten staan, als kleine zonnetjes, tussen al dat wit. Een prachtige combinatie die op de Wildenborch in grote velden te bewonderen is. Daarnaast bieden de monumentale bomen met hun wintersilhouetten een prachtig stilleven langs het water en in het bos. En tussen dat alles stappen de pauwen nog rustig rond, om weldra met hun luide stemmen het voorjaar in te luiden.

Door de tuin is een route uitgezet, die ervoor zorgt dat niets van dit alles gemist hoeft te worden: door het bos, langs het water, voorbij de hermitage en de lange zwemvijver, om dan de eindbestemming te bereiken: de theeschenkerij in het Koetshuis. Daar is van alles verkrijgbaar om na de wandeling na te genieten bij de open haard. Er is soep en er wordt koffie, thee en warme chocolademelk geschonken met kaneelcake en kruidkoek er bij.

De toegang bedraagt 3 euro. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Honden kunnen niet toegelaten worden, ook niet als zij aan de lijn lopen.


www.wildenborch.nl