Ontmoeting en Inspiratie met ds. Reiling

ZELHEM - Ds. Roelie Reiling komt maandag 19 februari in het Leerhuys over haar werk met mensen met een beperking vertellen.

"Als ik iets geleerd heb in de afgelopen jaren is het wel dit: dat al mijn zintuigen eraan mogen geloven als het om geloven gaat. Hoe ik dat ontdekt heb? Hoe ik die leerschool aan het bewandelen ben? Ik werk als predikante met mensen met een verstandelijke beperking. Ik deel een stuk van mijn leven en geloven met mensen, die niet kunnen praten met woorden en die niet kunnen begrijpen wat mijn woorden betekenen. En toch: zij zijn mijn medemensen, Gods mensen. Hoe kan ik zonder woorden 'spreken' over geloven? Hoe kan ik samen met hen iets ontdekken van Gods liefde in je leven … Oren en horen zijn vaak het belangrijkste communicatiemiddel. Het geloof is 'uit het gehoor', is zelfs een uitspraak, maar de andere van god gekregen zintuigen dan? Tellen die niet mee? Voelen, ruiken, kijken, bewegen? En wat, als we ze wel laten meetellen: wat gebeurt er dan me je geloof, in je kerk? Mocht u het plezier en de verrijking die ik ervaar op deze leerweg willen delen, dan bent u van harte welkom om te luisteren, te kijken en wie weet nog meer."

Maandag 19 februari om 20.00 uur in het Leerhuys, naast de Lambertikerk in Zelhem. Opgave telefonisch of per mail bij Gerdien Kleistra.


0314-622164

geke.kleistra@gmail.com