Bestemmingsplan vrieshuis Aviko goedgekeurd

HENGELO/STEENDEREN - De Raad van State heeft het bestemmingsplan 'Steenderen, herziening bedrijfsterrein Aviko' goedgekeurd. Dat blijkt uit een uitspraak van woensdag 24 januari. "Wij zijn blij dat, na een langdurige procedure, de uitspraak een feit is en dat de procedure rondom de goedkeuring uiteindelijk positief is verlopen.", zo laten ze bij Aviko weten. "Op basis van de vandaag gedane uitspraak zien wij de definitieve afronding met vertrouwen tegemoet en zullen zo spoedig mogelijk starten met de daadwerkelijke bouw van het vrieshuis."

Door omwonenden was bezwaar gemaakt tegen de plannen voor het te bouwen vrieshuis van 35 meter hoog, zoals in het bestemmingsplan staat. De omvang van 85 bij 89 meter (9000 vierkante meter opslag en 400 vierkante meter kantoren) en hoogte van het vrieshuis werd door omwonenden aangevochten. Zij vrezen voor aantasting van het aangezicht van het dorp, waardedaling van hun woningen en geluidsoverlast.

Ondanks dat was de Raad van State in juli 2017 in een tussenuitspraak al grotendeels akkoord gegaan, maar volgens hen had de gemeente onvoldoende onderzocht of Aviko in de eigen parkeerbehoefte van zowel vrachtwagens als personenauto's zou kunnen voorzien. In de uitspraak van vandaag, naar aanleiding van onderzoek door bureau Arcadis is gebleken dat zij hier in ruime mate aan voldoen, zowel voor de vrachtwagens als personenauto's van het personeel.

Overigens kan er nog niet begonnen worden met de bouw omdat de rechtbank in Arnhem de zaak tegen de verleende omgevingsvergunning, die omwonenden hebben aangespannen, nog moet behandelen.