Reeperbahner Stimmungsmacher. Foto: PR
Reeperbahner Stimmungsmacher. Foto: PR Foto:

Schlagers in een rock 'n roll-jasje

ZELHEM - Een nieuw jaar, een nieuw geluid wordt weleens gezegd. Zo dacht ook Remon, uitbater van Café De Tol, toen hij afgelopen winter bezig was om het programma samen te stellen voor de maandelijkse optredens. Je kunt niet ieder jaar dezelfde bands laten komen, hoe succesvol ze ook zijn. Toen hij beroepshalve een bezoek bracht in het mooie Bathmen kwam hij daar, totaal onverwacht, een band tegen die aan deze verwachting voldeed: de Reeperbahner Stimmungsmacher. Zij zullen zondag 4 februari om 16.00 uur het podium betreden.

De bandleden zijn een groep vrienden uit de omgeving van Holten. Over zichzelf zeggen de bandleden het volgende: "In 2002 zijn we begonnen als een bandje dat louter schlagers speelde in een 'rock 'n roll-jasje'. Inmiddels spelen niet alleen 'schlagers' de hoofdmoot in onze setlists en hebben we ons 'reeper'toire flink uitgebreid met Engels- en Nederlandstalige nummers.".

Uiteraard wel allemaal uitgevoerd in de 'Reeperbahner-rock 'n roll-versie'.

Naast de welbekende 'schlagers' als 'Marmorstein und Eisen bricht', 'Festival der Liebe' en 'Rosamunde' spelen ze ook nummers van CCR, Status Quo, Elvis, Abba, Johnny Cash, Bruce Springsteen, Rowwen Hèze, BZN,The Scene, ZZ Top, Boudewijn de Groot, Boh Foi Toch, Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Jan Smit, Rolling Stones, AC/DC, Herman Brood, Peter Koelewijn, Henk Wijngaard, The Cats en ook is een potje 'olderwets høken' hen niet vreemd.

Entreeprijs 5 euro.