Winst en verlies voor teams Quintus

HENGELO - De thuiswedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus werden als altijd goed bezocht. Het publiek genoot van de wedstrijden, die met wisselende resultaten resultaten werden afgesloten.

De wedstrijd van Quintus E1 tegen DFS Arnhem E1 was er niet een om met trots op terug te kijken. Bij Quintus vielen grote gaten in de verdediging waardoor de keeper geen kans had en DFS kon scoren. Desalniettemin hebben de Quintus speelsters en spelers hun best gedaan. Eindstand 4-21. Quintus D1 begon wat slap aan de wedstrijd tegen Angeren D2. Naarmate de wedstrijd vorderde, begon het te lopen bij de meiden. Angeren was een klasse beter, maar mooi om te zien dat twee keer trainen terug te zien is in de wedstrijd. Eindstand 22-6. Volgende keer de topper tegen Erix, thuis in De Kamp. De B meiden speelden vandaag tegen Huissen. De wedstrijd ging lang gelijk op en beide teams kwamen moeilijk tot scoren. Helaas voor Quintus trok Huissen aan het langste eind. Eindstand 4-6. Quintus HC1 moesten het opnemen tegen Reflex HC1 uit Varsseveld. Op voorhand zou het zware pot worden, omdat er ook B spelers in het team van Reflex zitten. De jongens stonden hun mannetje in de verdediging. Aanvallend ging het later in de wedstrijd beter. Lat en paal waren wel tegen hen. Ondanks het verlies hebben ze het goed gedaan. Eindstand 7-17.

Zondag 28 januari stond de wedstrijd Quintus HS1 tegen Zwolle HS1 op het programma. In de eerste helft van het seizoen werd in Zwolle net gewonnen met slechts 1 punt verschil. Al snel in de wedstrijd kwam de ploeg van Quintus op voorsprong en deze werd langzaam uitgebouwd. Door een aantal break-outs en goed verdedigen was het met rust 11-7 in het voordeel van Quintus. De tweede helft begon Quintus met de bal en scoorde direct in de eerste aanval waardoor de voorsprong groter werd. Door een aantal schoten door de dekking kon Zwolle het verschil een tijd gelijk houden tot op ongeveer 6 punten. In de laatste twee minuten van de wedstrijd werd de voorsprong gezet op 9 punten wat resulteerde in een eindstand van 24-15. Zondag 4 februari speelt het eerste herenteam van Quintus thuis om 12.40 uur tegen Wijchen.

Evert Blaauw gekozen als lijsttrekker Gemeentebelangen Bronckhorst

BRONCKHORST - Tijdens de algemene ledenvergadering van Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB) is Evert Blaauw unaniem gekozen als lijsttrekker van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen, die op 21 maart 2018 gehouden gaan worden.

Ook zijn de 18 kandidaten tellende kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma 2018-2022 vastgesteld. De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma 2018-2022 zijn in te zien op de website van Gemeentebelangen Bronckhorst.

GBB ziet met het verkiezingsprogramma 'Laat Bronckhorst Groeien!' de verkiezingen met vertrouwen tegemoet en staat met haar kandidaten klaar om de gemeente Bronckhorst de kansen te geven die het verdient.