V.V. Zelhemjeugd schrijft zich in voor sponsorloop
V.V. Zelhemjeugd schrijft zich in voor sponsorloop Foto:

Succesvolle sponsorloop V.V. Zelhem

Zelhem - In het kader van de jeugdactiviteiten en om extra geld binnen te krijgen om alle activiteiten voor de jeugd te kunnen bekostigen hield V.V. Zelhem op zaterdag 20 januari een sponsorloop. De Coop Zelhem sponsorde de loop en voorzag alle deelnemers van een mooie Coop-pet.

De opkomst bij de Pupillen was geweldig en samen legden ze heel wat rondjes af. Bij de Junioren was de opkomst wat minder, maar ook hun sponsorloop leverde de nodige rondjes op. De resultaten werden mee naar huis genomen om het geld van de sponsors te incasseren. Vrijdagavond 23 februari staat de volgende activiteit, de Pupillen Bingo, op het programma. Vanaf 18.30 uur wordt er gespeeld.


Glasdrukken bij De Arend

DOESBURG - In de historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg drukt men al jaren met behulp van glasplaten zeer kleurrijke kunstwerken op papier. Op zondag 4 februari is er een groot aantal van deze glasdrukken tentoongesteld. Naast deze bijzondere druktechniek worden er bij De Arend ook zogenoemde kunstenaarskaarten getoond. Dit zijn unieke schilderijtjes van 10 x 15 centimeter op papier.

In Nederland is deze kunstvorm niet zo bekend, maar onder andere in Duitsland was de wereldberoemde kunstenaarsgroep Die Brücke daar zeer mee bezig. O.a. Ernst Ludwig Kirchner en Max Pechstein waren daarbij voortrekkers. In het Berlijnse Brücke-Museum is onlangs een grote overzichtstentoonstelling gehouden van kunstenaarskaarten. De Arend laat een zestal van zijn kunstenaarskaarten zien op de tentoonstelling bij de Timmi aan de Kerkstraat in Doesburg vanaf zondag 18 februari. Voor de liefhebbers zijn er enkel bijzondere druksels te verkrijgen. Uiteraard zijn er persen in vol bedrijf. Er wordt gedrukt met zowel houten als loden letters. De typemachine staat klaar voor kinderhandjes.
Historische Boekdrukkerij De Arend, Burg. Nahuyssingel 28, Doesburg. Toegang gratis.

www.boekdrukkerijdearend.nl