Op naar een Energieneutraal Drempt

DREMPT - De Dorpsraad Drempt nodigt iedereen uit voor de openbare ledenvergadering op 31 januari om 80.00 uur in het Dorpshuis. Deze avond wil de Dorpsraad kijken hoe we met z'n allen op weg kunnen gaan naar een Energieneutraal Drempt. De Dorpsraad Drempt heeft voor deze avond een aantal mensen uitgenodigd die daar wat over kunnen vertellen.

Dhr. Klein Kranenburg zal het een en ander toelichten over het project Zonkracht Hummelo, waarmee ook mensen uit Drempt de kans krijgen duurzaam elektriciteit op te wekken. Namens de gemeente zal dhr. de Groot (energiecoach uit Vorden) een toelichting geven op welke manier de Dremptenaren thuis zelf aan de slag kunnen gaan met energiebesparing en welke subsidie/lening mogelijkheden daarvoor mogelijk zijn. En AGEM zal uitleggen hoe zij gaan bijdragen aan een energieneutrale Achterhoek.

Ook brengt Dorpsraad Drempt op de hoogte van dingen die spelen, zoals de herinrichting van het slibdepot en de omvorming van het openbaar groen. Het hele overzicht vindt u op de website.


www.dorpsraaddrempt.nl


Pubquiz voor het goede doel

DREMPT - Voetbalvereniging HC'03 organiseert de komende weken in 't Hessenhuus in Drempt viermaal een pubquiz voor het goede doel. Op vrijdag 26 januari en 2, 16 en 23 februari worden belangstellenden in teams van maximaal zes personen blootgesteld aan vragen over onder andere geschiedenis, actualiteit, regio en sport. De opbrengst van de entreeprijs wordt gereserveerd voor de lokale verenigingen en stichtingen die zich samen met voetbalvereniging HC '03 inspannen om het landschap voor sport, spel en recreatie in Drempt, Hummelo en Keppel te verbeteren.

Voorzitter Mart de Kruif neemt samen met zijn lieftallige assistente de organisatie en presentatie van de vier avonden voor zijn rekening. Clublid Frank Nieuwhart begeleidt hen daarbij op gitaar tijdens de muziekronde. De pubquiz begint iedere avond om exact 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt 2,50 euro per persoon. Iedere avond zijn er prijzen voor de beste teams, maar de resultaten van de vier avonden worden ook bij elkaar opgeteld in een totaalklassement. Teams mogen niet groter zijn dan zes personen en uiteraard is het gebruik van hulpmiddelen zoals mobiele telefoons en laptops niet toegestaan. Aanmelding is elke quizavond mogelijk vanaf 19.00 uur.


www.hc-03.nl