Burgemeester Besselink zal haar SamenLoop t-shirt in juni dragen. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink zal haar SamenLoop t-shirt in juni dragen. Foto: Liesbeth Spaansen

Teams SamenLoop worden
gesteund door twee ambassadeurs

BRONCKHORST/HENGELO - De eerste SamenLoop voor Hoop Bronckhorst informatieavond voor teams is zeer tot tevredenheid verlopen. Van de opgegeven teams waren vertegenwoordigers aanwezig om over de vervolgstappen te horen, en ook nieuwe teamleden waren gekomen. De inschrijving ging deze avond ook door. Ambassadeur burgemeester Marianne Besselink stak de teams een hart onder de riem.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter Dirk Hiddink heette iedereen welkom, in het bijzonder de nieuwe coördinator Ingrid te Veldhuis en ambassadeur burgemeester Marianne Besselink.

Burgemeester Marianne Besselink zei heel enthousiast 'ja' op de vraag van het bestuur of zij ambassadeur wilde worden van de SamenLoop voor Hoop en zal het t-shirt in juni met trots dragen. "Ik vind het heel eervol om te mogen doen. We zien hier regelmatig foto's van de voormalige burgemeester Aalderink voorbij komen, die een grote betrokkenheid toonde voor de SamenLoop. Toen hij begon, wist hij nog helemaal niet dat hij zelf de ziekte had. Het is heel bijzonder dat ik in zijn voetsporen ben getreden." Zij is zich ervan bewust dat iedereen in de ruimte iets te maken heeft met deze ziekte, ofwel als overlever, als strijder tegen de ziekte of familie ervan. "De SamenLoop is een prettig moment om bij elkaar te zijn en er samen extra de schouders onder te zetten."

Zij hoeft het niet alleen te doen. "Ik ben bijzonder vereerd dat ik hier de volgende keer mevrouw Aalderink naast me heb staan. Ik vind het zelf heel erg mooi om dit samen met haar te mogen doen." De laatste keer dat de SamenLoop hier in Bronckhorst is georganiseerd, was Henk Aalderink de ambassadeur. "We weten allemaal, dat als Henk niet ziek was geworden, Bronckhorst niet op zoek was gegaan naar een nieuwe burgemeester. Het is voor de organisatie mooi dat Wilma bereid is om ook ambassadeur te worden. Zij heeft via Henk de binding met de SamenLoop. Het is mooi dat je het samen kan doen."

Tijdens de SamenLoop hoopt de burgemeester dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor onderzoek. De ontwikkelingen binnen de medische wetenschap van de afgelopen jaren zijn zeer hoopvol, zo stelt zij. Voor de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje bijvoorbeeld is binnen de DNA-techniek toch weer een nieuw medicijn beschikbaar, dat hem verder helpt. "Als we het onderzoek zo kunnen uitbreiden dat we voor alle mensen die ziek zijn een antwoord kunnen vinden, dan is dat ontzettend van belang. Het is mooi om met elkaar stil te staan bij de ziekte, maar vooral het leven te vieren. Dat gaan jullie allemaal doen binnen de teams."

Deze avond werd bekend dat er 27 teams zijn aangemeld. Ook de gemeente zal met een team aanwezig zijn, al is nog niet duidelijk wie daarin zullen meelopen vanwege de verkiezingen. "Ik wens jullie bij dit evenement vooral ook heel veel plezier met elkaar. Maak er een mooie dag van met een lach en een traan. Volgens mij helpt het als je je met zoveel mensen gesteund voelt, dan wordt het een fantastische happening. Al die leuke acties om jullie te laten sponsoren. We zien elkaar zeker op 9 juni."

Naast een informatieve film over behandeling van melanomen, veel informatie over het via de website aanmelden van teams en teamleden, aanmelden van activiteiten, de verkoop van de kaarsenzakken voor de Kaarsenceremonie en de KinderLoop voor basisschoolleerlingen, werd een veiling voorgesteld. Spontaan gaf de burgemeester aan dat voor een fors bedrag iemand een dagje met haar mag meelopen. De eerste bedragen konden direct worden genoteerd. Dit item zal ook op de website worden opgetekend, de veiling sluit 10 juni 15.00 uur. Voor de pauze luisterden de aanwezigen naar Racoon met 'Don't Give Up The Fight'.

Na 2008 en 2013 wordt dit evenement in 2018 voor de derde keer in de gemeente Bronckhorst georganiseerd. Deze SamenLoop wordt gehouden op Sportpark 't Elderink aan de Elderinkweg 5 in Hengelo van 9 juni 15.00 uur tot 10 juni 15.00 uur. SamenLoop voor Hoop is meer dan 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Het is ook 24 uur saamhorigheid en verbondenheid, entertainment, geld inzamelen en informatie over kanker. Het eerste en laatste halfuur van de SamenLoop lopen alle teamleden gezamenlijk.

Na dankwoorden voor de aandacht, meldt de voorzitter dat op 28 februari de volgende teamavond is.


www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst

Liesbeth Spaansen