Therapie wordt niet vergoed

Vervolg van voorpagina

ZELHEM - Na een noodlottige val van de trampoline (begin 2017), waarbij hij twee nekwervels brak en een hoge dwarslaesie opliep, moet Carsten Jansen uit Zelhem een lang gevecht gaan voeren om zo veel mogelijk uit zijn lichaam te halen. Van personal trainer en fitnessinstructeur bij Aerofitt is hij nu, door de dwarslaesie, gebonden aan de rolstoel en moet hij werken aan zijn eigen lichaam.

Dat doet hij met overgave en inzet, want hij wil zich niet zo maar neerleggen bij de voorspellingen van de medici. Alleen kost die maximale therapie veel geld dat niet door de ziektekostenverzekering vergoed wordt en dat hij zelf ook niet heeft.

Gelukkig leeft heel Zelhem met hem mee en al snel werd de stichting 'Knallen voor Carsten' opgericht om geld in te zamelen, waarmee Carsten de extra kosten kan betalen. Bij verschillende Zelhemse ondernemers staat een collectebus op de toonbank, bij Jumbo-Hollak loopt een statiegeldactie en inmiddels hield Aerofitt een spinningmarathon om geld in te zamelen.


Collecte Hersenstichting

ZELHEM/VELSWIJK - Van 29 januari t/m 3 februari 2018 vraagt de Hersenstichting ieders steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Zelhem en Velswijk op pad om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laat de stichting onderzoek doen, geeft voorlichting, voert vernieuwende projecten uit en werkt aan goede patiƫntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant. Men kunt ook een gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Zij zoeken nog collectanten. Opgeven kan bij de collecteorganisator Mary Radstake, telefoon 0314-623661. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl.