Quintus handballers laten punten liggen

HENGELO – De uit- en thuiswedstrijden op het programma van Handbalvereniging SV Quintus op zowel zaterdag 13 als zondag 14 januari zijn niet allemaal met winstpunten geëindigd.

Heren twee speelde zaterdagavond 13 januari in Lent tegen Havana 2. In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Ruststand 8-8. In het begin van de tweede helft konden de heren van Quintus hun draai niet vinden en keken al snel tegen een achterstand van zes doelpunten aan. Quintus herpakte zich nog goed in de laatste fase maar kon de achterstand niet meer goedmaken. Eindstand 21-16. Quintus dames B speelde tegen Erix DB1 in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Uitslag: 15-8. Quintus Heren B speelde de uitwedstrijd tegen UGHV, winnen was nodig om de aansluiting bij de top te pakken aangezien UGHV tweede stond met drie punten meer. Het begin van Quintus was erg sterk met een hechte 5-1 dekking. Het gevolg was een gelijk opgaande wedstrijd met minimale verschillen. Ook de tweede helft bleef spannend waarbij de dekking goed overeind bleef. Vlak voor het eind werd er een gaatje geslagen van twee punten en deze kwam niet meer in gevaar. Een collectief goede wedstrijd waar door keihard werken de punten werden meegenomen. Einduitslag 16-18.

Quintus E nam het op tegen DFS Arnhem E2. Met het complete team, twaalf spelers sterk kregen ze de eerste doelpunten al om de oren. Maar de jongens en meiden lieten het er niet bij zitten en begonnen goed te verdedigen. Ook aanvallend ging het best goed, maar de keeper hield veel ballen uit het doel. Eindstand 8-13 voor Arnhem. In Sporthal de Kamp speelde Quintus D1 tegen HCW D1. De wedstrijd begon stroef, de eerste aanvallen gingen of naast of op de keeper. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het te lopen bij de meiden. Er werd redelijk goed verdedigd en de aanvallen werden goed afgemaakt. Eindstand 23-7 voor de meiden van Quintus. Quintus Dames Senioren 1 ontmoette Ha-STU DS2, eindstand 8 – 15.

Heren 1 van SV Quintus namen het vandaag op tegen heren 1 van Havanna uit Nijmegen. De wedstrijd begon met een kleine achterstand, daarna kwamen de heren van Quintus weer terug. Tijdens de rust stond het 10-8. De tweede helft begon goed in het voordeel van Quintus, daarna kwamen de heren van Havanna weer terug waardoor het in de laatste minuten nog spannend werd. Uiteindelijk was de eindstand 19-19. Beide heren teams gaan met 1 punt verder in de competitie.

De jongens C speelden tegen HV duiven. De eerste helft begonnen de jongens van Quintus sterk waarbij een aantal mooie doelpunten vielen en de doelpogingen van Duiven op de dekking en keeper stuiten. Maar ondanks dat kwam Duiven na verloop op een voorsprong. De jongens bleven er voor hard voor werken maar Duiven bleef steeds verder uitlopen. Eindstand 6-32.