Ontwikkelingen oogheelkunde

ZELHEM - Meestal begint het zo: je gaat naar de opticien want je wil een betere bril. Na enig onderzoek wordt je geadviseerd om eerst maar eens naar de oogarts te gaan want de opticien komt niet verder. In de ledenbijeenkomst van Nut-Zelhem op 22 januari wordt u helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde door drie medewerkers van Oogziekenhuis Zonnestraal in Doetinchem.                                        

De ontwikkelingen gaan snel. Waar nog niet zo lang geleden voor een staaroperatie enkele dagen ziekenhuisopname nodig was, sta je tegenwoordig met een goed uur weer buiten. De gebruikte technieken worden steeds verfijnder en door wetenschappelijk onderzoek worden de behandelmogelijkheden steeds groter. Over die ontwikkelingen, de belangrijkste oogaandoeningen en hun behandelmogelijkheden wordt u geïnformeerd door Jarno Koren, vestigingsmanager van Zonnestraal, Gerdien Hoopman en Sylvia Kupers, beiden technisch oogheelkundig assistent.

De lezing vindt plaats in Ellen's restaurant en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree is gratis voor leden, maar niet leden zijn ook van harte welkom tegen betaling van 4 euro, inclusief koffie.


Gebed voor de eenheid

HALLE - Op zondag 21 januari om 10.00 uur is er weer een gezamenlijke dienst van de raad van kerken Halle-Keijenborg-Zelhem in het kader van de week van het gebed voor de eenheid. Dit jaar in Halle (Dorpsstraat 19). Het thema van de dienst is 'recht door zee', trompettist Fernando Soto zal zijn muzikale medewerking verlenen. Er is kindernevendienst en oppas en na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee.


Repair Café Halle

HALLE - Heeft u ook een elektrisch apparaat dat hapert? Of een broek met een kapotte zak? Kom dan naar Repair Café Halle. Elke eerste zaterdag van de maand, van 13.00-16.00 uur, zitten deskundigen voor u klaar om samen met u uw spullen te repareren aan de Dorpsstraat 72. Eventueel koopt u benodigde onderdelen in en komt u de volgende keer terug. Er zijn geen kosten aan verbonden, een gift voor onze benodigde gereedschappen is altijd welkom.


Dameskoor Voix-La zoekt versterking

HOOG KEPPEL - Voix-La is een koor van twintig vrouwen uit Hoog-Keppel en omstreken die het leuk vinden om, met een beetje ambitie, te zingen. Ook gezelligheid staat hoog in het vaandel. Op dit moment kunnen ze wel wat versterking gebruiken.

Het koor staat onder leiding van Caroline Hendriks. Er wordt twee-, drie- of vierstemmig gezongen, voornamelijk musical en populaire, meertalige liedjes. Op donderdag 18 januari 2018 houdt het koor
van 20.00 tot 22.00 uur een open repetitie in het kerkhuis in Hoog-Keppel. Dames zijn van harte welkom. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen of een kijkje nemen op de Facebookpagina 'Vrouwenkoor Voix-lá'.


0314-380686