Rick Bessels (links) met de zilveren medaille. Foto: PR
Rick Bessels (links) met de zilveren medaille. Foto: PR Foto:

Zilveren medaille voor Rick Bessels

ZELHEM - Afgelopen weekend vond in Eindhoven voor de 42ste keer het Matsuru Dutch Open Espoir plaats. Hieraan namen maar liefst meer dan 1800 judoka's plaats uit 20 landen en ook Nippon Judo Achterhoek was met een kleine groep judoka's aanwezig. Rick Bessels uit Zelhem wist een zilveren medaille te bemachtigen.

Op de zaterdag was het de beurt aan de -18 jaar judoka's. Suze Assendelft uit Lochem verloor haar eerste partij maar wist vervolgens in de herkansingsronde na winst op een Portugese en twee Belgische tegenstanders de kleine finale om brons te halen. Deze partij wist ze ook knap te winnen waarmee ze de bronzen medaille mee naar huis neemt.

Zondag 14 januari kwamen de -15 jaar judoka's op de mat. Rick Bessels uit Zelhem en Tycho Massop uit Groenlo zaten beiden in dezelfde poule. Tycho Massop verloor helaas de finale om brons van een Duitse tegenstander en behaalde hiermee de vijfde plaats. Rick Bessels wist na een vrijloot en winstpartijen op de Portugese Neto en de Duitse Hartmann de finale te behalen. De finale tegen de Belg Nesirkoyev ging helaas verloren, maar hij won hiermee wel de zilveren medaille.

Zaterdag 20 januari a.s. is Nippon Judo Achterhoek met een hele grote groep judoka's te vinden op het Opstaptoernooi in Markelo. Dit toernooi is bedoeld voor de beginnende wedstrijdjudoka's en de recreanten.