Een mooie taart op een vrolijk feest voor juf Wilma. Foto: PR
Een mooie taart op een vrolijk feest voor juf Wilma. Foto: PR

Taart met 25 kaarsjes voor juf Wilma

HUMMELO - Op maandag 8 januari vierden de peuters van Peuterspeelgroep De Woordhof, voorheen Hummeloord, groot feest. Juf Wilma Lovink was deze dag 25 jaar 'juf' op deze locatie. Deze ochtend mochten de peuters samen met Juf Wilma echte taart eten en echte kaarsjes uitblazen.

"Kijk eens wat een mooi boeket je krijgt als twintig kinderen elk een bloem mee brengt," zegt juf Wilma. Zij kreeg dit mooie boeket omdat zij in januari 25 jaar peuterjuf is in Hummelo. De peuters begrepen echter niet helemaal wat een 25-jarig jubileum inhoudt, want ze vertelden vol trots dat hun juf 25 jaar werd. Helaas, dat was niet het geval.

Haar familie, de collega's, de vrijwilligsters, de oudercommissie en de ouders vonden dat een kwart eeuw juf in Hummelo gevierd moest worden met een verrassingsfeestje. Ze werd verrast met bloemen, een taart met foto, een 'feestvarken-muts', cadeautjes, felicitaties, een door peuters gemaakte pagina in een boek en van ieder kind een bloem.

Ook 'oud' peuters hadden de moeite genomen om in een 'Vriendenboek' voor de juf wat te schrijven. Zo weet de juf wat de peuters van toen nu doen en hoe ze eruitzien.

Volgens Juf Wilma van Peuterspeelgroep de Woordhof lijkt 25 jaar peuterspeelzaalleidster een hele tijd en dat is het ook. "Maar de jaren zijn voorbij gevlogen omdat ik nooit met tegenzin naar het werk ben gegaan. Iedere werkdag ging ik met plezier naar de peuterspeelzaal. Peuterjuf zijn is de leukste baan die ik me kan bedenken. En dat komt door de peuters die zich onbevangen voor je open stellen, door de ouders die hun kostbaarste 'bezit' aan je toevertrouwen en door de collega's/vrijwilligsters waar je het samen mee doet. Dus eigenlijk moet ik een feestje voor jullie organiseren," aldus Wilma Lovink.

Ze wil dan ook iedereen bedanken voor de geweldige dag en de afgelopen 25 jaar.