Onderzoeksresultaten beleving krimp in Keijenborg, Keppel en Velswijk

BRONCKHORST - Op 23 januari tussen 20.00 en 22.00 uur zullen de onderzoeksresultaten naar de beleving van krimp in drie dorpen van Bronckhorst met de bewoners worden gedeeld in het gemeentehuis. Tijdens deze interactieve sessie zijn zowel bewoners van Bronckhorst als bestuurders en ambtenaren van harte welkom om hun input te geven over krimp.

Sinds eind november zijn vijftien studenten van de opleiding 'international development management (IDM) van Van Hall Larenstein (VHL), Velp aan de slag in drie dorpen in Bronckhorst. Gedurende de aftrap in het gemeentehuis op 29 november maakten de studenten kennis met Bronckhorst. Daarna gingen ze het veld in om in gesprek te gaan met de bewoners. Behalve deskonderzoek hebben ze meerdere keren de betrokken dorpen bezocht, met sleutelfiguren gesproken, enquêtes uitgezet en waar mogelijk focusgroep-discussies gehouden. Dit alles heeft een rijke oogst opgeleverd aan informatie over hoe de bewoners tegen krimp aankijken en waar in hun ogen de schoen vooral wringt.

Op 23 januari vanaf 20.00 uur willen de studenten deze informatie niet alleen delen maar ook in een interactieve sessie met de bewoners en de gemeenteambtenaren en bestuurders in gesprek gaan. Kloppen de bevindingen? Hoe beleven de bewoners krimp? Is het louter negatief of ziet men juist ook kansen? Wat zouden mogelijke acties kunnen zijn van bewoners en/of de gemeente om mogelijke scherpe kanten van krimp aan te pakken?

De studenten nodigen iedereen van harte uit om hieraan deel te nemen. Inbreng zal worden gebruikt als input voor de afronding van de rapporten. Deze rapporten zullen vervolgens weer met de gemeente en de dorpsraden van de betrokken dorpen worden gedeeld. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Tessa Reuling, die namens Bronckhorst dit coördineert.