Workshops Kadasteronderzoek

REGIO - De workshop Kadasteronderzoek wordt gegeven op de maandagen 15 en 29 januari van 9.30 tot 12.00 uur en 5 februari van 19.30 tot 21.30 uur (bij voldoende deelnemers). De cursus wordt gegeven in Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, gebouw 't Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem.

Het kadaster is voor genealogen een belangrijke bron omdat hierin het bezit en gebruik van onroerende eigendommen is vastgelegd. Het trad in 1832 in werking en had als doel een rechtvaardige heffing van grondbelasting mogelijk te maken.
De workshop heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte. Aan de hand van opdrachten leert men informatie zoeken over percelen, de eigendomssituatie en de veranderingen hierin.
Cursisten leren werken met de verschillende vormen van kadastrale registraties die het Erfgoedcentrum in huis heeft.
De inventarissen van het gemeentelijke kadaster van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk zijn in te zien op www.ecal.nu.
Opgave: Studiezaalbalie, via info@ecal.nu of 0314-787078. De workshop gaat door bij voldoende deelnemers. Deelname is alleen mogelijk na opgave en de opgave is pas definitief nadat men een bevestiging heeft ontvangen. Kosten zijn 15 euro. Voor leden NGV en donateurs Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers: 12,50 euro, te betalen op de cursusdag.