Nieuwjaars-slipjacht Zelhem afgelast

ZELHEM - Namens de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging, werd vermeld dat woensdag 3 januari 2018 de Nieuwjaars-slipjacht Zelhem op de plannng stond, ijs en weder dienende. Helaas beleven we de somberste decembermaand sinds decennia met gevolg dat de landerijen, waarover de jacht was gepland, door de overvloedige regenval onbegaanbaar zijn gebleken. Daarom is het besluit gevallen de jacht definitief af te gelasten.

In een slipjacht rijden ruiters in scharlakenrode jassen en de gasten in zwarte, achter een meute jachthonden aan die een met een zak vossenmest getrokken spoor volgen. Het gaat over akkers, weilanden, ruigtes, over en soms door sloten om te eindigen in de zogenaamde 'kill', het belonen van de honden met een groot stuk pens. Er zijn drie etappes die ieder eindigen met een 'kill'.

De jacht kan geen doorgang vinden wanneer de vorst in de grond zit of, zoals nu het geval, dat door overvloedige regenval de landerijen onbegaanbaar zijn gebleken. Dan is het te gevaarlijk voor paarden en ruiters.