De vertellers die vijftig vrouwen muisstil lieten luisteren. Foto: Diny Oosterlaken
De vertellers die vijftig vrouwen muisstil lieten luisteren. Foto: Diny Oosterlaken

VVV Bronckhorst wordt VVV Vorden

VORDEN - Zoals een ieder aan het eind van het jaar beseft dat er een aantal zaken geregeld dient te worden, is ook het bestuur en de vrijwilligersgroep van de VVV aan de Kerkstraat in Vorden druk bezig de to-do list weg te werken. Een lange lijst aangezien de VVV Bronckhorst per 1 januari 2019 VVV Vorden gaat heten. Voor de bezoeker, vriend, lid of geïnteresseerde verandert er niets. De vrijwilligers blijven hun bezoekers zo goed mogelijk van dienst zijn op de manier die iedereen gewend is. Deze periode van het jaar is de tijd dat geschenkbonnen in ruime mate worden vergeven. De openstelling van de winkel is daarom zo ruim mogelijk gehouden. Toch graag het verzoek niet te lang te wachten met het kopen van een cadeaukaart, een streekproduct of een ander leuk presentje, aangezien de winkel enkele dagen gesloten blijft. Dit zijn de beide kerstdagen, maandag 31 december en Nieuwjaarsdag. En in verband met voorraadopname is de winkel op 2 januari 2019 ook dicht. Op maandag 24 december is de winkel open van 10.00 tot 14.00 uur. VVV Vorden is er voor een leuk cadeautje, de Achterhoekvlag of (auto)stickers met deze mooie streekvlag. En wie in de kerstvakantie droomt over een heel nieuw jaar om te recreëren, kan langskomen en zich laten verrassen. De baliemedewerkers geven graag informatie over deze omgeving, de Achterhoek of daarbuiten.

Bestuur en vrijwilligers wensen allen een heel fijne, ontspannende tijd en veel goeds voor 2019.


Huiskamerconcert MVAET met HIK

WICHMOND – De Mannen Van Af En Toe (MVAET) organiseren op zondag 23 december een tweede huiskamerconcert ten huize van het lid dat op de Hackforterweg 15 a te Wichmond woont, met voorafgaand een Spartamet-toertocht. De Spartamet-toertocht begint om 12.00 uur, rond 15.00 uur kan dan het huiskamerconcert starten en vanaf 16.00 uur wordt afgesloten met een midwinterbarbecue. De Mannen Van Af En Toe (MVAET) hebben tot doel minder serieuze zaken naar een hoger plan te tillen. In dit kader leek het de mannen dan ook een goed idee om een heus huiskamerconcert te organiseren. Dit bleek de eerste keer (2016) een schot in de roos, vandaar nu een tweede editie.

De band HIK komt spelen tussen het bankstel en de salontafel. Tevens wordt de stalamp als lichtshow gebruikt. Een tweede editie vraagt natuurlijk om nieuwe elementen, maar die zijn nog een verrassing. De MVAET houdt van complete programma's. Daarom wordt er naast het drankje ook aan het hapje gedacht. Hiervoor hebben de heren een midwinterbarbecue bedacht zodat alle gasten uiteindelijk met een gevulde maag huiswaarts kunnen. Ook wordt een Spartamet-toertocht (aanvang 12.00 uur) gehouden. Wie dit programma wil meemaken, kan zich persoonlijk aanmelden bij de bestuursleden van de MVAET. Dit zijn Nout Nijenhuis, Geert Harmsen, Frank ten Damme en Gerrit Borgman.


Gerrit Borgman: 06 - 30935062


Vrouwen van Nu een avond muisstil

STEENDEREN - Tijdens de kerstviering van de Vrouwen van Nu Steenderen luisterden ruim vijftig vrouwen muisstil naar de kerstverhalen.

De verhalen werden geheel uit het hoofd voorgedragen door Edgar Nollen en Jan Tijssen. Het geheel werd omlijst met muziek door musicus Jacqueline van Koolwijk. Afgewisseld met het samen zingen van enkele kerst liederen. De vertellers namen de dames in hun verhalen mee naar verschillende landen. Een verhaal uit Mexico over het ontstaan van de kerstster, hoe is het lied Stille Nacht Heilige Nacht ontstaan? Een verhaal uit Rusland en een lief verhaal over de kerstspin die voor engelenhaar zorgde. Er ontstond een gezellige sfeer door de interactie met het publiek.
De Vrouwen van Nu hebben dankzij de adembenemende manier van vertellen, de mooie muziek en af en toe 'een vrolijke noot' een prachtige avond gehad.