Goede scores leden Exokan

HENGELO - Op de streektentoonstelling in Varsseveld, daar waar acht verenigingen uit de buurt lid van zijn, hebben de leden van Exokan een prima resultaat gehaald. Naast de verschillende tweede en derde prijzen telde de vogelvereniging uit Hengelo Gld. ook vijf kampioenen, te weten Bertus Zweverink drie keer, Frans Willemsen twee keer en Wim Zents, Jos Buiting, Wim Hissink elk één keer. Exokan eindigde als vereniging als derde in het algemeen klassement.

De tentoonstelling was georganiseerd door Varsseveld in de zeer mooie locatie Hofshuus/Gesinkschure, een ambachtelijke boerderij in Varsseveld. Op de Distrikt TT van Gelderland in Huissen hebben de volgende leden van Exokan ook weer goede resultaten gehaald. Zo werd Technico Arendsen drie keer kampioen en had hij de mooiste parkiet van de inzenders bij de jeugd. Rilana Buiting werd drie keer kampioen en had de mooiste troop van de jeugd. Verder mocht Marc Arendsen zich twee keer kampioen noemen, net als Henk Vlemingh één keer en Gert Janssen twee keer. Naast de elf gouden medailles wonnen onze deelnemers diverse zilveren en bronzen plakken. Begin januari vinden de wereldkampioenschappen plaats in Zwolle. Aan deze wedstrijden zullen ook leden van Exokan mee doen.
Exokan wenst iedereen hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2019.


Dammers DCH succesvol in Laren

HENGELO - In de zesde ronde van de bondscompetitie van regio Oost Gelderland moest het eerste team van DCH het opnemen tegen het tweede team van DEZL in Laren. Ook ditmaal was het overwicht van de Hengelose spelers gezien de rating ten opzichte van DEZL 2 groot.

Het duurde dan ook niet lang voordat een DCH-speler voor kwam en in dit geval was dat Jaap Vos die niet lang daarna de partij had gewonnen. In een klassieke stelling had zijn broer Harry zijn opponent vast gespeeld. Hij probeerde nog met een schijfoffer, maar het mocht niet baten en Harry won. Eddy Hoebink kreeg een damslag tegen, echter deze was te duur zodat zijn tegenstander dat moest bezuren en Eddy uiteindelijk won. Ondertussen stond de teller op 0-6 in het voordeel van DCH. Jaap de Vries had ondertussen ook al een schijf voordeel verkregen en toen de tweede binnen bereik was werd het een overmacht eindspel welke hij daarna vlot won. Rodier Evers deed zijn uiterste best maar kon geen voordeel krijgen evenmin als Arnoud de Greef die wel een wat sterkere tegenstander had. Zij speelden beide remise en brachten daarmee de eindstand op 2-10. DCH blijft op de eerste plek staan met 6-12.
Partijen onderlinge competitie: Han van Beek - Henk Lansink 0-2, Arnoud de Greef - Gerrit Halfman 2-0, Wim Sloetjes - Jan Bosch 1-1, Harry Vos - Jan Luiten 2-0. Standen: Groep A: Arnoud de Greef 11-19, Harry Vos 11-19, Rodier Evers 10-15. Groep B: Gerrit Kreunen 6-8, Gerrit Halfman 11-9, Wim Sloetjes 12-9.
DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.
Op donderdag 27 december en donderdag 3 januari is er geen dammen. Gestart wordt op 10 januari.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

www.kndb.nl/nationale-competitie/