Trio Cortado bestaat uit (v.l.n.r.) Hannah de Witte, Jasper Grijpink en Arthur Klaassens. Foto: Gregor Servais
Trio Cortado bestaat uit (v.l.n.r.) Hannah de Witte, Jasper Grijpink en Arthur Klaassens. Foto: Gregor Servais

Virtuoos jong blaastrio in Hengelose Remigiuskerk

HENGELO - Op zondagmiddag 9 december om 15.00 uur treedt in de Hengelose Remigiuskerk een heel bijzondere groep blazers op: Trio Cortado. Drie jonge klassieke beroepsmusici die eigen bewerkingen spelen van bekend werk van onder meer Ravel en Grieg.

Heel veel lol
Jasper Grijpink, onder andere verbonden aan het Haags Residentie Orkest, over Trio Cortado: "We zijn een hecht trio, we hebben er heel veel lol in. Het bijzondere van Cortado is dat we spelen met een ongebruikelijke combinatie van instrumenten. Er is nauwelijks muziek voor deze bezetting gecomponeerd. Dus we maken zelf allerlei bewerkingen van 16de-eeuwse tot moderne klassieke muziek."

Virtuoos en briljant
Grijpink speelt basklarinet, Hannah de Witte fluit en Arthur Klaassens althobo. "Die althobo kennen veel mensen van de Mattheüs Passion. Traditioneel was het een bij-instrument. Bij ons speelt de althobo een hoofdrol." Trio Cortado kreeg in haar vijfjarig bestaan overal lovende recensies. "Een unieke combinatie van virtuoos spel en briljante arrangementen." Ze speelden al in het Amsterdamse Concertgebouw, op Radio 4 en heel veel concoursen.

Fantastische concertzaal
Grijpink: "Mijn ouders wonen in Den Haag, maar ze hebben al ruim 25 jaar een vakantiehuisje in Hengelo. Ze zijn helemaal verrukt van de prachtige Remigiuskerk. Zij zijn degenen die het initiatief voor dit concert hebben genomen. En de Vrienden van de Remigiuskerk vonden het een geweldig idee! Erg leuk om nu eens te spelen in zo'n fantastische concertzaal middenin het dorp waar ik zoveel prachtige vakanties heb doorgebracht. Iedereen is van harte welkom! De toegang is een vrije gift."


www.vriendenhengelose remigiuskerk.nl