Basteom pakt draad weer op

STEENDEREN - Basteom heeft zich knap hersteld van de onnodige thuisnederlaag tegen Zelhem vorige week. Nu werd de uitwedstrijd tegen het samenwerkings-eerste-elftal van Ratti en Socii, kortweg SSA Ratti/Socii, verdiend met 4-2 gewonnen.

Vorige week tegen Zelhem liep het van geen kant en door blessures van een aantal basisspelers was het nu ook afwachten hoe het elftal zou presteren tegen de buurtvereniging uit Kranenburg en Wichmond. Nou, dat viel allemaal behoorlijk mee.
Vanaf de eerste minuut was Basteom de baas op het veld en maakte de ploeg duidelijk dat het voor drie punten naar Wichmond was gekomen. Trainer Theo Besselink had wat omzettingen in het elftal gedaan en dat pakte goed uit. Met name in de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde, dat was Basteom en de 0-2 ruststand had weliswaar groter kunnen zijn, maar gaf de verhoudingen goed weer.

Dik verdiende uitoverwinning bij Ratti/Socii

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, Basteom dicteerde de wedstrijd en de thuisploeg probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar dat lukte maar beperkt. Na 75 minuten spelen stond er door doelpunten van Danny van Wilsem en Huub Rutjes 0-4 op het scorebord en de wedstrijd leek gespeeld.
Toch deed Basteom het niet goed in het laatste kwartier. Ratti/Socii moest door blessures vanaf dat moment met tien man verder en werd zomaar de sterkere ploeg.
Basteom zakte weg naar het niveau van vorige week, waarin het onrust en chaos troef was. Vrije ballen werden ingeleverd, de organisatie klopte niet meer en de thuisploeg kon daardoor het initiatief nemen en zelfs twee keer scoren, waardoor de eindstand uiteindelijk op 2-4 kwam te staan.

Compliment aan de Basteom-ploeg voor de eerste 75 minuten, het laatste kwartier maar snel vergeten en de volgende keer beter doen.

Volgende wedstrijd:
Zondag 2 december Basteom 1 – De Hoven 1, aanvang 14.00 uur: Sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen.
Ook nu weer een belangrijke wedstrijd voor Basteom, omdat de vierde plek op de ranglijst verdedigd moet worden. De vierde plek is natuurlijk een mooie positie, maar stiekem mag je ook naar boven kijken, nog maar twee wedstrijden tot aan de winterstop en hoe dichter bij de derde plek, hoe liever natuurlijk. Bij winst kan Basteom dus goede zaken doen, maar dat zal ook nu niet meevallen. Ondersteuning van de trouwe supportersschare is dus zeker welkom. Komt allen, altijd gezellig.