Een enthousiaste dirigent Stinissen van popkoor A Sign of Friendship. Foto: Alice Rouwhorst
Een enthousiaste dirigent Stinissen van popkoor A Sign of Friendship. Foto: Alice Rouwhorst

Swingen in het Martinushuus

Baak – Het dak gaat er geheid weer af tijdens het optreden van het popkoor A Sign of Friendship. Net als drie jaar geleden treedt dit Didamse koor op in de St. Martinuskerk. Dit keer op uitnodiging van de Baakse horeca en de Stichting van de Vrienden van de Parel van Baak.

Op zaterdag 10 november vanaf 20.00 uur brengt dit grote popkoor een spetterende show met diverse popnummers en gospelmuziek onder de bezielende en swingende leiding van dirigent John Stinissen. De toegang is gratis, maar een vrije gift wordt bijzonder op prijs gesteld. Het belooft een geweldige show te worden.

A Sign of Friendship heeft in haar bestaan al vele optredens gedaan en tournees in binnen- en buitenland gemaakt. Tevens was het bij verschillende programma's op de televisie te bewonderen en werkte het samen met onder andere het Gelders Orkest, Alice Maywood en Antje Monteiro & Ernest Beuving.


www.asignoffriendship.nl


Ayman uit Syrië begint kleermakerij in Shop Melange

HENGELO - De Syrische kleermaker Ayman Tamina (40) heeft sinds kort in Shop Melange in Hengelo een eigen kleermakerij. Met de naaimachines en de lokmachine die hij hier tot zijn beschikking heeft, kan hij onder meer broeken, jurken, rokken en gordijnen herstellen. Op zaterdag 3 november om 14.00 uur is de officiële opening van zijn nieuwe onderneming.

Ook in Syrië was Tamina kleermaker. Jarenlang had hij een eigen kleermakerij in de hoofdstad Damascus. Drie jaar geleden verliet hij zijn door oorlog geteisterde land en vluchtte hij naar Nederland. Inmiddels woont Tamina twee jaar in Hengelo. Ook zijn vrouw woont hier, net als één van zijn vier kinderen.


Schoenendoosactie Steenderen

TOLDIJK/STEENDEREN - De kinderen van basisscholen De Rank in Toldijk en De Pannevogel in Steenderen zijn druk in de weer met het vullen van mooi versierde schoenendozen. Op zondag 11 november om 10.00 uur worden alle gevulde dozen verzameld in de Remigiuskerk in Steenderen waar een oecumenische gezinsdienst wordt gehouden met als thema: Het is een feest om te geven.

Tijdens de dienst levert Het Sterrenkoor onder leiding van Els Veraart een gezongen bijdrage en worden de aanwezige kinderen uitgenodigd hun bijdrage te leveren. Waarvoor blijft nog een verrassing.
De kinderen zullen de dozen vullen met nuttige spulletjes zoals: zeep, tandpasta, schriften en potloden, maar ook leuke spullen zoals een knuffeltje en speelgoed. De dozen gaan dit jaar naar kinderen in Sierra Leone, Togo, Pakistan en Roemenië en bij voldoende dozen ook naar kinderen in opvangkampen in Griekenland. De actie wordt mede georganiseerd door de protestantse en katholieke kerk in Steenderen.
Alle ingebrachte dozen worden via de Actie4Kids naar de plaats van bestemming gebracht. Wie ook een doos wil vullen, heeft een actiefolder nodig. Deze is te verkrijgen door contact op te nemen met Marlies Groeneveld, Kastanjelaan 50, telefoon 451101 of Maria Schotman, Dr. A. Ariënsstraat 37, telefoon 451618, beiden in Steenderen.
Iedereen is van harte uitgenodigd om op 11 november in de kerk aanwezig te zijn.