Jules Vleemingh kijkt hoe Bart en Teije een spel doen tijdens de herfstinstuif. Foto: Jolanda Lindenschot

Leuke voetbalmiddag en geld voor goed doel

STEENDEREN – Voor in de herfstvakantie organiseert de activiteitencommissie jaarlijks de SV Basteom Herfstinstuif voor alle jeugdleden tot en met JO 1. Op 24 oktober was het zover.

Met medewerking van diverse jonge vrijwilligers (de jeugd heeft de toekomst ...) werd deze middag een succes. Na het begin met een voetbalspel met skippyballen, werden teams gemaakt. In competitieverband streden deze om de eerste prijs. Onder andere een toren bouwen van zoveel mogelijk plastic bekers, kegelen, spijkerpoepen en een survivalparcours behoorden tot de spelopdrachten.

Voor het goede doel van deze herfstinstuif, dit keer het Prinses Beatrixfonds, nam elke deelnemer een gift mee. De opbrengst was 72 euro. Dank aan de activiteitencommissie en overige vrijwilligers die deze middag tot een succes hebben gemaakt.

Turnsters DOG Baak openen seizoen

BAAK - 28 oktober werd het wedstrijdseizoen geopend door de selectieturnsters van DOG Baak. De turnsters deden deze dag mee aan het Herfstbladerentoernooi van SVOD uit Deventer, een gezellig, ongedwongen toernooi aan de start van het turnseizoen.

Deze wedstrijd was een mooi meetmoment voordat de officiële wedstrijden van de KNGU van start gaan. Tijdens de wedstrijd werd er op diverse fronten prima geturnd en bleek dat ze goed op weg zijn in de trainingen. Nieuwe sprongen en elementen werden met succes uitgeprobeerd. Diverse verbeterpunten hebben de turnsters meegenomen naar huis, net als verschillende mooie medailles en een presentje voor iedereen.
Ze kunnen zich nu extra goed voorbereiden op de officiële plaatsingswedstrijden van de vierde en vijfde divisie. Deze vinden plaats in december en januari. De vereniging is trots op de meiden en hun persoonlijke resultaten. Zij zijn te volgen op de site. www.dogbaak.nl.

Dubbel winst dammers van DCH

HENGELO - In de afgelopen week kwamen beide teams van Dam Club Hengelo in actie achter het bord in Beltrum en Warnsveld.

Het tweede team speelde dinsdag in Beltrum tegen het tweede team van DIOS regio Oost Gelderland. DCH 2 deed daar goede zaken door een tweede overwinning binnen te halen, 2-4 en staat tweede in de tweede klasse regio Oost Gelderland. In de eerste klasse speelde het eerste team in Warnsveld tegen DZW 2. Het werd 5-7 voor DCH die daarmee bovenaan staat met 3-6. In de vierde ronde van de Nationale Competitie ontving in de hoofdklasse A DIOS 1 het team uit Amstelveen. Het werd 15-5 en DIOS 1 staat nu zevende met 4-4. DIOS 2 in de tweede klasse B ontving Hartholt Olie uit Heino. Winst 11-9, met remise van Jaap en Harry Vos. DIOS 2 staat eveneens zevende met 4-4. In deze zelfde klasse B speelde het derde team eveneens thuis tegen Eye-W.OG uit Wapenveld. DIOS 3 moest het onderspit delven met 7-13. DIOS 3 deelt de onderste vier plaatsen met vier teams die 4-1 hebben.
DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de site.

dch-hengelo.geldersedambond.nl

Basteom knokt zich naar overwinning

STEENDEREN - Basteom heeft de thuiswedstrijd tegen Be Quick Zutphen afgesloten met een verdiende 3-1 overwinning.

Be Quick begon feller aan de wedstrijd, duels werden gewonnen en Basteom moest terug, mede omdat de rust ontbrak om langdurig balbezit te hebben. Het duurde niet lang voordat er gescoord werd. In de twaalfde minuut werd een bal zomaar in de voeten van een Be Quick-speler gespeeld en die scoorde fraai de 0-1. Niet de eerste keer dit seizoen dat Basteom al vroeg in de wedstrijd op achterstand komt.
Gelukkig was het een paar minuten later alweer gelijk, aanvoerder Stijn Heitkönig werd binnen het strafschopgebied onderuit gelopen en uit de toegekende strafschop scoorde hij zelf de gelijkmaker, 1-1. Tot aan de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, Basteom was de betere ploeg maar de stand bleef ongewijzigd. De tweede helft was amper begonnen of de thuisploeg stond op een 2-1 voorsprong, toen een verre bal van Danny van Wilsem, voortgedragen door de harde wind, over de Be Quick-keeper in de kruising zeilde. De rest van deze helft probeerde Be Quick met alle middelen wijziging in de stand te brengen, maar de Basteom-ploeg weerde zich kranig. De Basteom-spelers gingen met overtuiging de duels aan en dat werd uiteindelijk beloond. Als Be Quick wel gevaarlijk leek te worden stond Basteom-doelman Timon Nijkamp zijn mannetje met een aantal knappe reddingen. De meeste kansen waren echter voor Basteom, maar het duurde nog tot de 80ste minuut voordat de wedstrijd definitief werd beslist. Opnieuw kreeg de ploeg een terechte strafschop, toen Ries Heitkönig zijn tegenstander aftroefde, op weg leek naar een treffer, maar binnen het strafschopgebied werd gehaakt. Opnieuw mocht Stijn Heitkönig het proberen van 11 meter en hij maakt weer geen fout, 3-1 ook de eindstand.
Volgende wedstrijd is zondag 4 november: Zutphen 1 - Basteom 1, aanvang 14.00 uur op Sportpark 't Meijerink te Zutphen.

Eén groep deelnemende DOG-turnsters aan het herfstbladerentoernooi. Foto: Mandy Mennink