Genieten van de herfstkleuren tijdens de Reurlse Herfstwandeling. Foto: PR
Genieten van de herfstkleuren tijdens de Reurlse Herfstwandeling. Foto: PR

Natuurwerkdag: Boek van Bronkhorst

BRONKHORST – Het Steenders Landschap (HSL) beleeft haar eerste werkdag van het winterseizoen '18-'19 traditioneel samen met de Landelijke Natuurwerkdag, 3 november. Jong en oud is welkom om deze ochtend aan het werk te gaan. Er wordt om 8.45 uur verzameld in de Boterstraat in Bronkhorst.

Vrijwilligers van Het Steenders Landschap mogen dit jaar weer rekenen op de hulp van de Hummelse scouts, omwonenden en overige aangemelde deelnemers. De werkzaamheden zijn rond de akker 'Iesweide', door anderen ook wel 'de Kriegerieje' genoemd en is in eigendom van stichting voor armenzorg het Boek van Bronkhorst. De akker is voor het tweede jaar op rij gepacht en ingezaaid door vrijwilligers van HSL met gerst en een brede bloemenrand met zonnebloemen, om reeën, patrijzen en insecten van wintervoer en beschutting te voorzien. De akker is omzoomd met oude wilgen, die nu weer onderhoud nodig hebben. Het is allemaal vrij dun hout wat gemakkelijk met de handzaag of takkenschaar te snoeien is. Het lichtste werk wordt uiteraard aan de kinderen gegund. Het valhout ter plaatse wordt verwerkt tot natuurlijke beschutting in de vorm van een takkenril. Er wordt die dag zoveel mogelijk met de hand gezaagd.
Verzoek is om met de fiets te komen. Eventueel kunnen auto's worden geparkeerd op de algemene parkeerplaats aan de Onderstraat, want in de Boterstraat is daar geen ruimte voor. Voor gereedschap en veiligheidsmiddelen wordt gezorgd. Aan- of afmelden is niet nodig.


hetSteendersLandschap.nl


Najaarsconcert Concordia

HENGELO - Koninklijke Harmonie Concordia organiseert op zondag 4 november haar jaarlijkse najaarsconcert in Sporthal De Kamp in Hengelo. Het jeugdorkest, de harmonie en de slagwerkgroep treden op. De zaal is open om 14.00 uur. Het concert start om 14.30 uur. Entree gratis. De muzikanten van het jeugdorkest zullen de luisteraars eerst van harte welkom heten door het spelen van een aantal mooie stukken. De harmonie zal 'Rapunzel' laten horen, een verteller vertelt hierbij het verhaal. Verder kan men genieten van stukken als 'Yorkshire Ballad' en een medley van 'The Police'. De slagwerkgroep brengt onder andere 'Bittersweet Symphony' en 'Una Paloma Blanca' ten gehore. Kortom, een divers programma voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom.


www.concordia-hengelo.nl


Het vergeten verhaal van een liefde in oorlogstijd

HENGELO - Op woensdag 7 november houdt de vrienden van bibliotheek Hengelo een lezing in de bibliotheek aan de Sterreweg 10. Anneloes Timmerije en Charles den Tex vertellen ieder over het schrijversvak maar vooral ook over het boek dat ze samen hebben geschreven: 'Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd'. Donateurs van de vrienden van Bibliotheek Hengelo zijn hebben gratis toegang. Anderen betalen 5 euro. Betalen kan aan de zaal. Aanvang 19.30 uur. Voor meer gegevens, kijk op de site of bel klantenservice. Iedereen is van harte welkom.


bibliotheek westachterhoek.nl

0314- 333445


Reurlse Herfstwandeling

RUURLO - De Reurlse Herfstwandeling van de VVV Ruurlo, met verfrissende nieuwe routes, wordt dit jaar gehouden op zondag 11 november. Er wordt op deze dag gewandeld in een gebied dat zich kenmerkt door karakteristieke boerderijen, prachtige bossen en natuurgebieden.

Er kan gestart worden tussen 9.00 en 12.00 uur bij de VVV aan het Kerkplein 20 in Ruurlo. De afstanden zijn circa 6, 12 of 20 km. Honden mogen mee mits aangelijnd. De route is gemarkeerd met pijlen. Deelnamekosten zijn 3,50 euro per persoon. Informatie wordt verstrekt door de VVV Ruurlo, tel. 0573 453926.


www.vvvruurlo.nl


De Mand van Maarten

HENGELO - 11 november is de dag….. dat mijn lichtje branden mag! Dat zullen de kinderen weer zingen met lantaarns in de handen en met een blij gevoel over lekkers dat er die avond ook bij hoort. De kerken van Hengelo organiseren ook dit jaar weer de viering van Sint Maarten binnen en buiten. Zaterdag 11 november om 18.30 uur zijn alle kinderen met hun ouders welkom in de Remigiuskerk.

Hier wordt het verhaal van Sint Maarten in woord en beeld verteld, is er muziek en zang. Daarna gaan de kinderen met zelf meegenomen lampionnen in optocht door het donker op weg naar het plein bij de Willibrordkerk en Willibrordhuus. Daar is een lekkere verrassing.

Ook iets meebrengen voor arme kinderen
Sint Maarten is een voorbeeld in delen, iets weggeven van jezelf aan een ander die arm is. Daarom wordt een oproep gedaan aan alle kinderen om iets van zichzelf mee te nemen, wat ze willen geven aan arme kinderen. Dat kan een stuk speelgoed zijn, bijvoorbeeld een knuffel, potloden, een boek, autootje, lego of een pop. Het hoeft niet veel te zijn, als het maar niet vies of kapot is.
Bij de ingang van de Remigiuskerk wordt dit verzameld in de Mand van Maarten en de spullen zullen worden verdeeld onder de kinderen die het minder getroffen hebben. En omdat Sint Maarten een ridder was, mogen kinderen natuurlijk zelf ook verkleed als ridder komen! Het geheel duurt ongeveer een uurtje. Van harte welkom allemaal.
Contact en informatie: Henk Roes, 06-21241984.