Verwondering, bewondering tijdens de presentatie Glasblazen. Foto: PR
Verwondering, bewondering tijdens de presentatie Glasblazen. Foto: PR

Vrijwilligers moet je koesteren

STEENDEREN/LAREN - Een gezellige middag voor de Zonnebloem-afdeling Steenderen was het afgelopen zaterdag, deze keer niet voor de gasten maar voor de vrijwilligers. Als een dank-je-wel voor hun inzet bij groot- en kleinschalige activiteiten, de verkoop van Zonnebloem-loten en bij de eerste afdelingsvakantie dit jaar.

De Zonnebloem-afdeling Steenderen telt 45 vrijwilligers. De een meer, de ander minder actief omdat ook in de vrijwilligersgroep de vergrijzing toeslaat, maar een ieder draagt naar eigen kunnen zijn of haar steentje bij. Ruim meer dan de helft van de vrijwilligers kon ingaan op de uitnodiging van het bestuur om bij de dank-je-wel middag aanwezig te zijn. Zij togen naar de glasblazerij in Laren waar zij werden ingewijd in de geschiedenis en in de kunst van het glasblazen. Glasblazer Mart had een geïnteresseerd publiek tijdens zijn humorvolle presentatie. Menigeen verliet de glasblazerij met een tasje met daarin een niet te weerstaan stukje glaswerk. De middag werd afgesloten met een stamppotbuffet in een bistro-rant in Laren. "Ik kook thuis nooit zuurkool, ik vind het erg lekker maar mijn man absoluut niet. Die kijkt al zuur bij de lucht alleen." De keuze van die vrijwilligster was dus al gauw gemaakt en niet alleen zij liet het zich meer dan goed smaken.
Ook vrijwilliger worden bij de Steenderense Zonnebloem? Meld je aan via de website, loop eens een keer mee. Wie weet is het ook wel iets voor jou om mensen met een lichamelijke beperking een aantal gezellige uurtjes te bezorgen.


www.zonnebloem.nl/steenderen


Gratis kramen tijdens Winters Pleinenfeest

HENGELO - Wie op vrijdag 14 december tijdens het Winters Pleinenfeest in Hengelo producten of huisvlijt wil verkopen of zich als vereniging, stichting of bedrijf wil presenteren, hoeft daar geen kraamhuur voor te betalen. De Hengelose Ondernemersvereniging (HOV) stelt de kramen tijdens het jaarlijkse evenement in de aanloop naar kerst gratis beschikbaar. Wel vraagt de organisatie bij aanmelding vooraf een borg van 25 euro, die de kraamhouders bij aanwezigheid tijdens het evenement terugkrijgen. Het Winters Pleinenfeest begint om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Het Winters Pleinenfeest staat voor het tweede jaar op rij in het teken van Charles Dickens. De organisatie tovert het centrum van Hengelo opnieuw om tot het Londen van de achttiende eeuw, het tijdperk waarin de Engelse schrijver leefde. Er zijn figuranten en oude spelen, er is livemuziek van orkesten en koren en er zijn oude ambachten te zien en te beleven. Uiteraard zijn er ook lekkernijen zoals wafels en glühwein te krijgen.

Wie interesse heeft in het gebruik van een kraam kan zich melden via de website van de organiserende stichting. Ook mensen die mee willen werken als vrijwilliger of figurant, materialen willen aanleveren of het sfeervolle evenement willen sponsoren, kunnen zich via deze website melden.


pleinenfeesthengelogld.nl