NovemberKUNST in de Steenderense Remigiuskerk

STEENDEREN - In verband met Novemberkunst zal de Remigiuskerk aan de Dorpsstraat 20 in Steenderen op 3 en 4 november open staan voor het publiek. De tentoonstelling is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Een groot aantal kunstbeoefenaars uit de omgeving van Steenderen zal op deze dagen dan hun werk laten zien. Werk waarvan de diversiteit ervan direct in het oog zal springen zodra je binnenkomt. Zo zijn er naast de vele schilder en tekentechnieken het maken van houtsculpturen, sierraden, en beeldhouwwerken vertegenwoordigd.

Het bekijken van kunst is een prettige bezigheid, en dat niet alleen. Kunst kijken is zelfs goed voor de gezondheid. Het doet ons de beslommeringen van alledag vergeten. Dat te leren ondervinden is op zich dus al een reden om een bezoek te brengen aan Novemberkunst. En door de diversiteit er van is het een mooie manier om je eigen voorkeuren te leren ontdekken en jezelf te op die manier te ontspannen.

Deelnemende kunstenaars
Toos van Asselt, Ben van den Berg, Gerard Brander, Ina Bijvank, Annie Elissen, Henny Ferwerda, Hilda Haselberg , Ina Kets, Diny Keyser, Ali Klompenhouwer, Otto Koedijk, Henk Makkink, Anneke van der Meer, Berend Smit, Mea Suringh, Bert Tigchelaar, Marjo Vastenhoud Puur Natuur.

SOGK
De Remigiuskerk in Steenderen is een aantal jaren geleden overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al 40 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. Een plaatselijke commissie zorgt voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur. Ter ondersteuning hiervan is als faciliteit onlangs een nieuwe keuken geplaatst.
De commissie in Steenderen heeft deze tentoonstelling NovermberKUNST opgezet.

Meer informatie bij Ina Kets, 0575-452162 of Ali Klompenhouwer, 0575-451314.


1289 euro voor Brandwonden Stichting

HENGELO/KEIJENBORG - In de week van 7 tot en met 13 oktober collecteerden in heel Nederland meer dan 50.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Hengelo en Keijenborg gingen de collectanten langs de deuren. En met succes! Gezamenlijk werd een bedrag van 1289,55 euro opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten.

Ernstige brandwonden kunnen je hele leven op zijn kop zetten. Het medische traject, met tientallen operaties, duurt soms jaren. Daarnaast zijn er de verwerkingsproblemen van het vaak traumatische ongeluk. En tot slot zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Mensen met brandwonden worden vaak nagestaard, gemeden en soms niet voor vol aangezien. Daar moeten zij mee leren leven. De Brandwonden Stichting helpt hen daarbij.

Al meer dan 40 jaar voert de Nederlandse Brandwonden Stichting haar strijd tegen deze littekens. Dit doet zij op drie fronten: het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de behandeling (door onderzoek) en het bevorderen van de psychosociale nazorg en begeleiding. Dankzij de collecte kan de Nederlandse Brandwonden Stichting haar activiteiten voortzetten. Namens de plaatselijke collecteorganisator Marianne Gosselink dankt de Brandwonden Stichting alle collectanten en gulle gevers in Hengelo en Keijenborg voor hun bijdrage aan 'de strijd tegen de littekens'.

Wie volgend jaar een uurtje kan collecteren, mag zich als collectant aanmelden via de website of neemt contact op met de collecteorganisator.


www.brandwondenstichting.nl

m.gosselink6@upcmail.nl

0575-842704


Het vergeten verhaal van een liefde in oorlogstijd

HENGELO - Op woensdag 7 november houdt de vrienden van bibliotheek Hengelo een lezing in de bibliotheek. Anneloes Timmerije en Charles den Tex verzorgen een lezing. Zij vertellen ieder over het schrijversvak maar vooral ook over het boek dat ze samen hebben geschreven 'Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd'". Donateurs van de vrienden van Bibliotheek Hengelo zijn hebben gratis toegang. Anderen betalen 5 euro. Betalen kan aan de zaal. Aanvang 19.30 uur.

Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd: Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. In Nederlands-Indië zijn ze gelukkig, tot ook daar de Tweede Wereldoorlog doordringt. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische luchtmacht en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen. Drie jaar lang vecht de weergaloze vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij voor Lienke. Tot zijn eigen verbijstering raakt hij daardoor verstrikt in een vuil politiek spel. Na de oorlog worden Guus en Lienke op miraculeuze wijze herenigd. Het geluk lijkt na alle beproevingen alsnog voor hen weggelegd, maar Guus' geheime oorlogservaringen staan tussen hen in...

De roman ontstond na intensieve research van Andre Eilander. Hij stuitte in Australië op het verhaal van Guus en Lienke Hagers.