Doxology van vroeger met (v.l.n.r.) Robert Kuiperij, Lilian de Jong, Harrie Weverink, Arie van Boven en Martin Abbink. Foto: PR
Doxology van vroeger met (v.l.n.r.) Robert Kuiperij, Lilian de Jong, Harrie Weverink, Arie van Boven en Martin Abbink. Foto: PR

Ouderwets Knappen en Angoan bij De Zwaan

HENGELO - Op zaterdagavond 3 november gaat bij café De Zwaan waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk het dak eraf. Op deze avond zullen Doxology en Thrashcan optreden: Classic Thrash meets old school Heavy Metal. Aanvang is rond 22.00 uur.

Thrashcan is inmiddels een bekende naam binnen de Metalscene. De band weet door heel Nederland te overtuigen met enthousiaste en overtuigende shows waarin louter en alleen klassieke thrashmetal nummers de revue passeren. Thrashcan werd 3 jaar geleden opgericht en heeft als motto: 'Met de oren naar het dak en de nek in de prak!'.

Thrashcan mag dan een relatief nieuwe band zijn, bij Doxology ligt dat iets anders. Eind jaren '80 werd Doxology opgericht in Hengelo Gld., had daar de oefenruimte en was de winnaar van de allereerst editie van De Grote Prijs Van Hengelo Gld. In 1991 werd de band opgeheven, maar inmiddels hebben de bandleden van het eerste uur elkaar weer gevonden en hebben na 28 jaar besloten om samen op de planken te gaan staan. Dit onder andere door toedoen van de zanger van Thrashcan. En natuurlijk moet er dan ook in Hengelo Gld. opgetreden worden.

Destijds was Doxology één van de eerste metalbands uit de Achterhoek. De band speelde in half Nederland met hun hardrock en heavy-metal klassiekers. De bandleden van Doxology mogen dan iets ouder geworden zijn met een grijs haartje hier en daar, het enthousiasme en speelplezier van de band is er niet minder om.

Het zou natuurlijk waanzinnig zijn als de fans van vroeger ook weer in grote getale aanwezig zijn, want tijdens hun roemruchte periode speelde Doxology al vaker in café De Zwaan. Kom in spandex broek, verwassen metal- shirt en spijkerjasje met patches om te genieten van klassiekers van Iron Maiden, Testament, Black Sabbath, Slayer, Dio, Sacred Reich, Metallica en vele anderen.

Aanvang is rond 22.00 uur. Wees op tijd, want vol = vol en voor je het weet moet je weer 28 jaar wachten om Doxology weer eens live te zien.


www.facebook.com/DoxologyVeryMetal/

Thrashcan (v.l.n.r.): Ozzy Thijssen, Eelco Kuenen, Michiel Kip, Johan Godschalk en Vincent Wassink. Foto: PR