Aagje Politiek werd  gehuldigd voor de 42 jaar dat zij als pianiste opgetreden heeft voor het Passage-koortje. Foto: PR
Aagje Politiek werd gehuldigd voor de 42 jaar dat zij als pianiste opgetreden heeft voor het Passage-koortje. Foto: PR

Passage Hengelo gaat zelfstandig
verder als De Passiebloem

HENGELO - Per 1 januari gaat Chr. maatschappelijke vrouwenbeweging Passage veranderen in een nieuwe zelfstandige vereniging, genaamd: De Passiebloem, Chr. Vrouwenvereniging Hengelo Gld. Dit werd bekendgemaakt tijdens de ledenavond op woensdag 17 oktober. Tijdens deze avond werd tevens Aagje Politiek gehuldigd voor de 42 jaar dat zij als pianiste opgetreden heeft voor het Passage-koortje.

Helaas is dat koortje opgeheven door te weinig deelnemers, tot grote spijt van de pianiste (al zal ze tijdens de kerstviering toch nog een keertje spelen samen met een fluitiste). Voor al die jaren voor Passage werd een glas met een toepasselijke inscriptie voor haar gemaakt, en een bloemetje overhandigd.

Anders nieuws wat tijdens deze avond vermeld was, was de gift van de Rabobank van 361,71 euro en werden twee nieuwe bestuursleden welkom geheten: Henny Langwerden en Willy Brandhorst. De avond werd verder gevuld met een bezoek van Stichting Vier het Leven die over hun bezigheden vertelden, waaronder het organiseren van gezamenlijke uitstapjes en activiteiten voor ouderen. Passage hield een verloting voor een uitstapje en die werd gewonnen door Leida Maalderink-Regelink. Van harte gefeliciteerd! Met de aanmelding van een nieuw lid, Annie Maalderink-Reindsen, kwam er een eind aan deze avond.