Dammers weer aan de slag

HENGELO - De damcompetitie's zijn weer begonnen. Zowel de onderlinge competitie bij de verenigingen als mede de KNDB competitie landelijk en provinciaal. Zaterdag 15 september was de eerste ronde van de Nationale Competitie waarbij wederom een aantal spelers van DCH achter de borden deelnamen.

In Nijverdal speelde Arnoud de Greef met DIOS 1 in de hoofdklasse A remise tegen Nijverdal. Het werd voor DIOS 1 een teleurstellende nederlaag van 15-5. DIOS 2 ontving thuis Witte van Moort 3 uit Westerhaar een wedstrijd in de tweede klasse B. De eerste ronde kenmerkte zich door veel afwezigen in verband met vakanties en werk in het buitenland van meerdere spelers. DIOS 1 kwam er al een te kort, maar DIOS 2 had er twee te weinig. Dit was doorgegeven en zij waren zo sportief om dan maar met acht tegen acht spelers te spelen. Net voor de aftrap van de wedstrijd kreeg teamleider Harry Vos te horen dat er nog een zich moest afmelden en DIOS 2 begon met 0-2 achter. Maar zowel Jaap Vos als Harry Vos met nog twee medespelers wonnen hun partijen en zodoende werd het 8-8. In deze klasse speelde ook DUO 2 uit Doetinchem en zij ontvingen thuis DES 3 uit Lunteren. In een gelijkspel van 10-10 behaalde de drie spelers van DCH de helft van de punten. Jaap de Vries en Rodier Evers die wonnen en Ben Okken speelde gelijk.
Dinsdag 18 september speelt DCH 1 haar eerste wedstrijd in Zevenaar.
In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld:
6 september: Jan Luiten - Jaap de Vries 0-2, Ben Okken -Wim Sloetjes 2-0, Henk Lansink - Arnoud de Greef 1-1, Gerrit Halfman - Harry Vos 0-2, Jaap Vos - Jan Bosch 1-1.
13 september: Jaap Vos - Gerrit Kreunen 0-2, Jaap de vries - Arnoud de Greef 0-2, Jan Bosch - Ben Okken 0-2, Han van Beek - Erik Brummelman 0-2, Berend Rossel - Henk Lansink 1-1, Jan Luiten - Gerrit Halfman 2-0, Harry Vos - Rodier Evers 2-0.
DCH speelt vanaf september op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl


PRA keert terug in IRRC Superbike met Dean Osborne in Frohburg

HENGELO - Na een wat langere tussenstop, maakt het IRRC circus zich op voor alweer de laatste twee races van het seizoen 2018 welke traditiegetrouw worden verreden op Oost Duitse bodem in Frohburg. Naast Ilja Caljouw, Pierre Yves Bian en Christian Schmitz, met wie het team vertegenwoordigd is in de Supersport, maakt het Performance Racing team Achterhoek ook haar rentree in de Superbike klasse van het IRRC. De van het Isle of Man afkomstige Dean Osborne gaat op een Kawasaki ZX10R uitkomen voor het team uit het Gelderse Hengelo.

Volgend weekend is het dan zover, de laatste ronde van het IRRC in Frohburg. Een seizoen met succes maar ook tegenslagen wil het team dan ook op een goede manier afsluiten tijdens de laatste twee races van het seizoen. Naast actief te zijn in de Supersport 600 kampioenschap, zal het team dus ook terugkeren in de koningsklasse, de Superbikes.

Het Performance Racing team staat tijdens haar rentree in de koningsklasse aan de start met de van het Isle of Man afkomstige Dean Osborne. Hij zal in actie komen op de Kawasaki ZX10R van het team. Voor Dean Osborne is dit de eerste races buiten het Isle of Man. Deze gelegenheid is dus ook voor de coureur in kwestie een speciale ervaring.

Osborne heeft al heel wat ervaring als het op roadracing aankomend. Zo werd hij tijdens de Manx GP op het Isle of Man in augustus van dit jaar tweede in de einstand van de Supersport klasse. Voorgaande kende de coureur ook al enkele mooie resultaten tijdens dit evenement. Daarnaast heeft hij ook ervaring op een Superbike machine, waar hij ook goede resultaten wist te behalen.

Met de komst van Osborne naar het Performance Racing team Achterhoek is men blij om te kunnen zeggen dat men met dit gastoptreden weer terug is in de Superbike klasse van het IRRC. Meer valt volgende week te lezen tijdens de officiƫle voorbeschouwing op de website van het Performance Racing team.


Gezellige koffieochtend voor ouderen uit de gemeente Bronckhorst

BRONCKHORST/HUMMELO - Sinds half augustus bestaat er voor mensen van de gemeente Bronkhorst een gezellige koffieochtend. Wekelijks op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur wordt er in de Huiskamer van Zandewierde aan de JD Pennekampweg 17 in Hummelo koffie geschonken, een praatje gemaakt maar kunnen er ook spelletjes gedaan worden.

Deze koffieochtend is vooral bedoeld voor de ouderen uit de gemeente Bronkhorst maar ook anderen die behoefte hebben om hun kennissenkring wat uit te breiden zijn van harte welkom. Voor deze ochtenden wordt een bijdrage gevraagd van 1 euro per keer zodat voor koffie met wat lekkers kan worden gezorgd.

De organisatie van deze bijenkomsten is in handen van Marjoke van der Waaij, praktijkverpleegkundige Ouderenzorg van Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel en Ferry Dragtstra, beheerder van Zandewierde. Voor vragen mvdwaaij@ezorg.nl.
Bent of kent u iemand die graag een praatje maakt, goed kan handwerken, het leuk vindt om een spelletje te doen of wellicht een andere positieve bijdrage kunt leveren aan de groep? Neem dan contact op.