Jean Gardy Lootsma, Betty Lassche en Iwan Kornegoor. Foto: PR Achilles
Jean Gardy Lootsma, Betty Lassche en Iwan Kornegoor. Foto: PR Achilles

Achilles brengt zo'n 800 bolchrysanten aan de man

HENGELO – Leden en ouders van gymnastiekvereniging Achilles hebben vrijdag 7 en zaterdag 8 september zo'n 800 bolchrysanten verkocht en Hengelo een stuk fleuriger gemaakt. Een succesvolle actie om de clubkas te spekken.

De leden gingen van deur tot deur. Menig dorpsgenoot kocht één of twee bolchrysanten. Door de goede samenwerking met Bloemenboerderij Groot Roessink blijft een flink deel van de winst over voor de gymvereniging. De opbrengst van de actie komt op zo'n 2000 euro. "We zijn blij dat zoveel inwoners ons een warm hart toedragen," aldus het bestuur. Met het geld is er meer financiële ruimte om bijvoorbeeld toestellen aan te schaffen of kleding voor de turners. "De contributie willen we graag op een aanvaardbaar niveau houden, zodat alle kinderen kunnen gymmen. Acties als deze zijn daarom broodnodig." De goede verkoop is een echte opsteker. De club bedankt dan ook iedereen die heeft meegeholpen de bollenactie 2018 tot een succes te maken.


Filmavond in bieb Hengelo: Wonder

HENGELO - Donderdagavond 20 september is het weer filmavond in bibliotheek Hengelo. Dit keer de film 'Wonder'. Let op: de aanvangstijd is vervroegd naar 19.30 uur. August Pullman is geboren met een vervormd gezicht. Op zijn tiende kan hij eindelijk naar een gewone school. Dit is de start van een buitengewoon avontuur. Velen hebben het moeilijk om hem te aanvaarden. Maar niet iedereen laat zich afschrikken en al snel ontdekken ze hoe bijzonder Auggie is. Met zijn humor, doorzettingsvermogen en de steun van zijn familie slaagt hij erin om de mensen rond zich te verenigen. Het is moeilijk om je te verbergen wanneer je geboren bent om eruit te springen… ! Aanvang van de film is 19.30 uur. Vrienden bibliotheek Hengelo betalen 4 euro, andere belangstellenden betalen 6 euro voor een kaartje. Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10 of op de avond zelf bij de kassa.


www.facebook.com/vrienden bibiliotheekhengelogld/


Stonegood bij Café de Zwaan

HENGELO - Op zondag 23 september staat topformatie 'Stonegood' vanaf 17.00 uur live op de planken in Hengelo bij Café de Zwaan. Met leden van onder andere Mooi Wark, mannekoor karrespoor, Zingende Fresia`s en Jovink en de Voederbietels, met als laatste aanwinst drummer 'Mongo' (tevens ex Jovink). De Band staat garant voor humorvolle strakke feest rock.


De bibliotheek zoekt Taalvrijwilligers

HENGELO - Bibliotheek West Achterhoek zoekt vrijwilligers voor de vestiging in Hengelo, die laaggeletterden, die moeite hebben met lezen en schrijven, willen helpen met het verbeteren van deze basisvaardigheden. Wie taal leuk vindt, graag met mensen werkt en flexibel is, kan het team van taalvrijwilligers versterken.

De taalvrijwilliger helpt een laaggeletterde cursist met het verbeteren van de beheersing van de Nederlandse taal. Samen bepalen zij hoe deze ondersteuning eruitziet. Uitgangspunt hierbij is het doel dat de cursist hierbij voor ogen heeft. De taalvrijwilliger kan hierbij helpen met zowel de schriftelijke als de mondelinge beheersing van de Nederlandse taal op een praktische, laagdrempelige manier. De taalvrijwilliger volgt een basistraining taalvrijwilliger, waar geleerd wordt met het lesmateriaal te werken inclusief basisvaardigheden voor het begeleiden.
De bibliotheek biedt een plezierige en inspirerende werkomgeving. Neem voor meer informatie contact op met Klantenservice, 0314-333445 of kom langs op het spreekuur van Ronny Hartman, Taalhuisdocent/-specialist. Zij is elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Taalhuis in de bibliotheek in Doetinchem aanwezig.