Savannah van der Laan met teamgenoten Ricardo Phoelich (l.) en Dylan van der Stelt. Foto: PR
Savannah van der Laan met teamgenoten Ricardo Phoelich (l.) en Dylan van der Stelt. Foto: PR

Zusjes van der Laan doen het goed op Mondial du Quad

HALLE/PONT DE VAUX - Van 23 tot 26 augustus werd in het Franse Pont-de-Vaux de Mondial du Quad, een alternatief WK voor quads verreden. Een wedstrijd voor teams (met één quad) die verreden wordt gedurende twaalf uur, verdeeld over vier manches. Er stonden 84 teams aan de start.

Savannah van der Laan nam hieraan deel met teamgenoten Dylan van der Stelt uit Halle en Ricardo Phoelich uit Wychen.
Vrijdagmiddag vond de tijdtraining plaats, waarna 's avonds om 20.30 uur werd gestart in de eerste manche. Tijdens de volgende manches reden Savannah, Dylan en Ricardo steeds om beurten. De tank werd steeds op tijd bijgevuld, want de quad moet na de finish ingeleverd worden. Zondagmiddag moest de laatste manche verreden worden. Door het uitvallen van teams, het verhelpen van materiaalpech gedurende de wedstrijd (want dat is alleen toegestaan tijdens de wedstrijd, tussendoor mag er niet gesleuteld worden) en hun eigen resultaten, had het team geen idee, hoe het er nu eigenlijk voor stond. De mannen besloten beiden 40 minuten te rijden en Savannah de laatste 40 minuten. Ook hier werd weer op een achttiende plaats gefinisht. Het eindresultaat was een mooie veertiende plek in het veld van ruim 80 internationale teams. Een mooi resultaat.
De oudere zus Kimberly van der Laan deed mee in het bijprogramma. Dit was een vier uur durende wedstrijd met 90 teams met Europese internationals. Ze reed hier samen met de Schotse quadrijder Leon Beda, die in het verleden tot de snelste rijders behoorde. Maar hij bewees dat nog steeds te kunnen doen. Hij zette in de tijdtraining de snelste tijd neer en zo mocht de quad van Kimberly als nummer 1 op de startrij staan. Jammer genoeg bleek een 46ste plek het hoogst haalbare. Eén troost was dat de snelste rondetijd wel door het team van Kimberly en Leon gezet was.


Lees op www.contact.nl het hele verslag