Voor mens en dier was het een zware zomer. Foto: PR
Voor mens en dier was het een zware zomer. Foto: PR

Inzameling van textiel en voedsel voor de dieren van Opvang Noach

Halle – Ook Petra en Toon van Opvang Noach zijn het er over eens; Het was een prima zomer. "Maar …..", aldus Toon, "het was niet alleen genieten, maar ook afzien voor mens en (zeker ook voor) dier. De warmte / droogte zorgde voor water en voedsel tekort voor vele dieren, en vooral voor botulismeslachtoffers. Gelukkig geen schaarste, maar wel extra drukte dus bij ons, vooral ook omdat je bij zulke omstandigheden dieren soms beter langer vast kunt houden."

Gevolg was dat de voedselvoorraad ook snel minder werd. De scholeksters (ruim 20 stuks) waren bij vrijlating hun gewicht in goud waard, na al die meelwormen en pieren en dat gold voor meer dieren. Toon: "Nu zijn veel dieren gelukkig weer vrij en kunnen we proberen om orde op zaken te stellen en alles goed schoon te maken en zo nodig wat te herstellen. Vooral een nieuwe voorraad voedsel en textiel aanleggen is nu van belang. We hopen dus dat de dierenvrienden, die ons elk najaar zo goed helpen, ook nu weer willen helpen met het inzamelen voor de beestenboel van Opvang Noach."

Wat kan de Opvang goed gebruiken? Toon: "Voor de verzorging van de dieren hebben we handdoeken en washandjes nodig. Ook andere kleding - textiel is welkom, maar die gaat dan naar de DierenLot kledingcontainer. Verder alles wat dieren eten. Van eikels, hazelnoten, walnoten, tamme kastanjes, beukennootjes tot maïs en appels. Een gezellige wandeltocht kan z'n nut hebben als u een tasje meeneemt. Verder zoeken we voor de grotere zoogdieren en vogels nog een aantal gietijzeren pannen. De dieren kunnen die moeilijker omgooien."

De ingezamelde spullen kunnen altijd in de ontvangstruimte aan de Aaltenseweg 21a te Halle neergezet worden. Op de laatste twee woensdagmiddagen van september en de eerste woensdagmiddag van oktober tussen 14.00 en 17.00 uur wordt er in de ontvangstruimte een filmpje vertoond over het werk van de Opvang, want u weet, de dieren moeten in rust herstellen, en vooral niet wennen aan mensen, om teruggeplaatst te kunnen worden. Dus dichterbij dan het filmpje kunt u niet komen. Voor uw bijdrage aan de Opvang krijgt u op die woensdagmiddagen een kleine attentie.