Het Handkar Trio speelt in Café Heezen tijdens de Steenderense Kermis. Foto: Liesbeth Spaansen
Het Handkar Trio speelt in Café Heezen tijdens de Steenderense Kermis. Foto: Liesbeth Spaansen

Er zit muziek in de Steenderense Kermis

STEENDEREN - Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 september wordt in Steenderen weer de jaarlijkse kermis georganiseerd. Naast het Lunapark met de attracties staat ook dit jaar de feesttent op het marktplein, wat weer zorgt voor veel gezelligheid. Livemuziek is te horen en zien bij Café Zaal Heezen en de feesttent.

Donderdag 13 september begint bij Café Heezen de kermis 's avonds met het opgeven voor het vogelschieten vanaf 22.00 uur en livemuziek van de band Klink. Deze nieuwe zesmans-formatie heeft met onder andere Jos Teunis, Bibi Nuijen en Ben Vastenburg geen onbekende namen voor de omgeving van Steenderen. Zij speelden allen in het verleden al in diverse andere regionale bands. Klink mag zich met het repertoire dat ze brengen met recht een Top 2000 band noemen. Van oude hits tot muziek van nu, Klink speelt 't.

Vrijdag 14 september begint de dag met het vogelschieten. De feestband TijgerBROOD zal gedurende de middag (vanaf 13.00 uur) en de avond (vanaf 21.00 uur) de muziek verzorgen.

TijgerBROOD is hèt muzikale alternatief voor alle bands die de computers op de achtergrond laten meelopen. Geen backing tracks vol met stemmetjes en instrumenten waarvan niemand weet door wie ze bespeeld worden, maar muzikanten die met hun gitaar op de rug naar de synthesizer rennen, alle sounds zelf maken en vooral geen concessies doen. Geen beroepsmuzikanten die voor de zoveelste keer hun trucje doen, maar beroepsmuzikanten die elke keer weer heel blij zijn dat ze er weer mogen staan, springen en stuiteren. En uiteraard met een onuitputtelijk feest-repertoire!

Bij Café Heezen staat vanaf 17.00 uur het Handkar-Trio. Deze coverband van het alom bekende Hanska Duo zet met een orgel, drumstel en zanger gegarandeerd de boel weer op z'n kop. Alle bekende klassiekers komen voorbij dus dat wordt een feest der herkenning bij Heezen.

Zaterdag 15 september presenteert Café Heezen na de optocht de Retteketet Showband. Met maar liefst elf muzikanten op het podium is deze band niet onder één noemer te vangen. Alles komt voorbij: van dance-classics tot meebrullers uit de oude doos en van (neder)pophits tot smartlappen. Met hun energie en enthousiasme, fraaie outfits en brede repertoire heeft de band maar één doel: een topfeestje bouwen.

En daarna is het rond 19.00 uur de beurt aan Brood op de Plank XL, samen met de Retteketet Showband, dé kermis-huisband van Heezen te noemen. Deze formatie speelt in meerdere projecten en treedt al jaren (bijna) wekelijks op. Met muziek van Woodstock tot The Baseballs en weer terug hebben zij een zeer ruim muzikaal aanbod en spelen daarmee in op de sfeer van het evenement. Ook dit jaar belooft het weer een muzikaal feest te worden waar nog lang over nagepraat wordt.

Zaterdagmiddag is er in de tent, na de prijsuitreiking van de wagens uit de optocht, een optreden van Bandje Speciaal. Zes Gelderse mannen met liefde voor muziek en feest. Met vurige passie spelen zij een repertoire van rock, pop en lovesongs tot latin, soul en disco. Zij beloven de tent op de kop te zetten. Bandje Speciaal treedt ook 's avonds vanaf 21.00 uur weer in de tent op.

Zondag 16 september is er vanaf 14.30 uur bij Café Heezen het traditionele 'kermis begraven': onder 't genot van een drankje nog even lekker napraten over de kermis.
Bij Café Heezen is de entrée gedurende alle kermisdagen gratis.