Stratenvolleybaltoernooi in Hengelo. Foto: Wesley Kok
Stratenvolleybaltoernooi in Hengelo. Foto: Wesley Kok

Natourvlucht vanuit Tienen

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Op zaterdag 1 september werd de natourvlucht vervlogen vanuit het Belgische Tienen.

PV De Koerier uit Zelhem
Van de natourvlucht voor de leden van P.V. de Koerier ging de winst uiteindelijk naar Henk Wassink uit Zelhem. Van 14 liefhebbers werden om 9.30 uur vanuit Tienen 248 duiven gelost. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 163 kilometer. De snelste duif werd geklokt om 11.39.14. Uitslag: Henk Wassink 1, 4, 6, 8, 9, 10; Wilma Meijerman 2; Ronnie Jansen 3; Comb. Menkhorst 5; E. Weenk 7.

PV Steeds Sneller Hengelo
De duiven van PV Steeds Sneller vlogen vandaag vanuit Tienen (Belgiƫ). Gemiddelde afstand tot de hokken was 162 kilometer. Uitslag: R. Koers 1, 2, 4, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 18; E. Koers 3, 7, 24; G. Duitshof 5, 16, 25; L Te Stroet 9, 20; A.H.J. Peters 15, 21, 22; Comb. Borneman 17, 29; S.E.J. Bergervoet 26; J. Teunissen 28.

PV Vorden
Dit weekend een natourvlucht vanuit Tienen. Van negen deelnemers werden 163 duiven ingezet. Uitslag: Ria Luesink 1, 4, 7; Ashley Eijkelkamp 2, 8, 9, 10; Marc Tiemessen 3, 5; Paul Hendriks 6.


Na fietstocht genieten van pannenkoek

TOLDIJK - Het bestuur van de Stichting Oranje Feesten Toldijk organiseert dit jaar op zondag 9 september haar jaarlijkse fietstocht. Het is een fietstocht voor jong en oud. Er zijn routes van circa 10 en 35 kilometer uitgezet. Tijdens de pauze zal een consumptie worden aangeboden.

De tocht van ongeveer 10 kilometer is speciaal voor de jeugd uitgezet en bevat verrassende elementen. De 35 kilometer route is uitgezet voor de geoefende fietser en gaat dit jaar over mooie wegen rondom Brummen. Opgemerkt dient te worden dat kinderen, jonger dan 12 jaar, alleen kunnen deelnemen aan de fietstocht onder begeleiding van een volwassene.
Op 9 september starten beide tochten tussen 13.00 en 14.30 uur bij Restaurant Den Bremer. Hier is tevens het eindpunt. Inschrijfgeld is voor fietsende kinderen tot en met 12 jaar 6 euro, oudere jeugd en volwassenen 8 euro. Dit bedrag is inclusief een naturel pannenkoek bij Den Bremer en overtocht met veerpont.
Buiten de consumptie die aangeboden wordt, ontvangen fietsers ook een routebeschrijving.


Inschrijving Jentha Fysiotherapie DVO Stratenvolleybaltoernooi van start

HENGELO - Het is september en dat betekent dat de stratenvolleybalcommissie druk bezig is met de voorbereidingen voor het 42ste Stratenvolleybaltoernooi.

Online inschrijven
Teams kunnen zich inschrijven via de site van DVO: www.dvohengelo.nl. Onder de button 'Stratenvolleybaltoernooi' staat de link naar het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 23 september 2018. Inmiddels hebben de teamcontactpersonen een mail ontvangen met een linkje naar de site van DVO.

Nieuwe teams
Vorig jaar hebben zich negentig teams ingeschreven voor het toernooi. Bestaande teams hebben voorrang op nieuwe teams zolang ze zich op tijd opgeven. In geval van teveel deelnemende nieuwe teams is datum en tijdstip van aanmelding bepalend voor toelating tot het toernooi. Het inschrijfregelement is terug te vinden op de site van DVO.

Het toernooi zal eind november van start gaan en de finale zal plaatsvinden in het laatste weekend van januari 2019. Kijk voor meer informatie op www.dvohengelo.nl of neem contact op met de stratenvolleybalcommissie via stratenvolleybal@dvohengelo.nl.


Volg het toernooi via facebook en twitter