Fabienne Schiphorst, Elise Hendrikx, Stephanie Man in 't Veld (commandant), Noor Klein Teselink en Marleen Heijting tijdens de Hippiade. Foto: PR
Fabienne Schiphorst, Elise Hendrikx, Stephanie Man in 't Veld (commandant), Noor Klein Teselink en Marleen Heijting tijdens de Hippiade. Foto: PR

Het vele oefenen is beloond

Steenderen – Trots zijn ze en dat mogen ze ook zeker zijn. Want het gebeurt niet zomaar dat je mag deelnemen aan de Hippiade; de Nederlandse kampioenschappen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie voor onder andere de onderdelen dressuur en springen. Deze werden onlangs in Ermelo gehouden en leden van de PSV de Sevensteen uit Steenderen hadden zich hiervoor geplaatst tijdens de door henzelf georganiseerde kampioenschappen begin augustus voor Gelderland en Flevoland. Een droom die voor deze paardenliefhebbers werkelijkheid werd na lang en veelvuldig oefenen.

Rond de klok van één uur 's middags gingen de amazones Elise Hendrikx, Noor Klein Teselink, Marleen Heijting en Fabienne Schiphorst dolenthousiast gezamenlijk op pad. Ieder in de auto bij hun ouders met daarachter de trailers met hun pony's Jet-Minx, Wilke, Giacomo Sogno en Noble van de Horst. Ook hun commandant Stephanie Man in 't Veld ging uiteraard mee, alsmede koffie en broodjes. Heel gezellig en het gaf een teamgevoel in de individualistische wereld van de paardensport. Helaas konden teamgenoten Jette Mouris en Bente Masselink niet mee in verband met vakantie. Het viertal toonde haar vaardigheden bij een dressuurproef in de Klasse L. Deze staat voor 'licht'. Vier-, zes- of achttallen kunnen ook uitkomen in de categorie M (midden) of Z (zwaar). Het was een buiachtige dag, maar tijdens de proef van de dames was het gelukkig even droog. Ze eindigden op een zeer verdienstelijke achtste plaats van de in totaal achttien deelnemende viertallen. Een hele prestatie voor de kleine rijvereniging, die in totaal dertig paard- en ponyrijdende leden telt. Deze kampioenschapswedstrijd smaakt naar meer. De ponyrijders zijn vastberaden om zich volgend jaar weer te plaatsen. Als team kunnen ze sowieso nog drie jaar door, want ze mogen pony rijden tot en met achttien jaar. De oudste van het team is vijftien.
Bij het onderdeel springen deed Thimo Arts mee in de Klasse M. Hij had zich tijdens de wedstrijd in Steenderen als derde geplaatst en eindigde in Ermelo met zijn pony Fellow op de negende plek van de veertien combinaties.

Het viertal in actie tijdens de Hippiade. Foto: PR