Voorafgaand aan de Hengelose kermisoptocht op zondag 15 juli eerde Concordia Reinier Hilderink met een serenade.Foto: Luuk Stam
Voorafgaand aan de Hengelose kermisoptocht op zondag 15 juli eerde Concordia Reinier Hilderink met een serenade.Foto: Luuk Stam Foto:

Hilderink blijft dolgraag tambour-maître

Lid van Concordia viert 70-jarig jubileum tijdens Hengelose kermis

Door Luuk Stam

HENGELO - Reinier Hilderink (87) uit Keijenborg is zeventig jaar lid van de Hengelose muziekvereniging Concordia. Het overgrote deel daarvan is hij actief als tambour-maître. In de optochten in de omgeving is hij dan ook al sinds jaar en dag een bekend gezicht. Voorafgaand aan de Hengelose kermisoptocht op zondag 15 juli eerde Concordia hem met een serenade na afloop van de vendelhulde voor het koningspaar.

Vanwege voetproblemen loopt de 87-jarige Hilderink momenteel geen optochten, maar bij de vendelhulde in de Spalstraat stond hij zondag op zijn vertrouwde plek, voor 'zijn' muzikanten. Drie weken geleden was Hilderink ook al het middelpunt van aandacht. Toen in zijn woonplaats Keijenborg, want ook daar is hij al zeventig jaar lid van schutterij St. Jan.

Dat dubbele lidmaatschap, leverde dat in al die jaren nooit problemen op? "Nee, dat kwam altijd redelijk uit", vertelt Hilderink. "Op Koninginnedag ging je in Keijenborg als katholiek met het korps naar de kerk. Om een uur of tien gingen we dan spelend de kerk uit en om half elf begon de optocht in Hengelo. Dan moest ik snel even naar huis, ging ik van het ene pak in het andere en dan kon ik het precies redden."

Naast zijn activiteiten voor Concordia en St. Jan viel hij ook voor Crescendo regelmatig in. "Ik vind het gewoon prachtig om te doen", verklaart de man die als 17-jarige als trommelaar begon. Toen er vraag kwam naar een tambour-maître had Hilderink daar wel oren naar. "En ik heb het altijd met veel plezier gedaan", blikt hij nu terug. "Het is echt mijn hobby."


Lees verder op pagina 20